Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taru Kuoppa tähtäsi Suomelle jousiammunnan olympiapaikan

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Mikko Stig / Lehtikuva
Taru Kuoppa osallistui jousiammunnan SM-kisoihin Senaatintorilla Helsingissä heinäkuussa 2015.
Taru Kuoppa osallistui jousiammunnan SM-kisoihin Senaatintorilla Helsingissä heinäkuussa 2015. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jousiampuja Taru Kuoppa oli viides viimeisessä olympiakarsintaturnauksessa Turkin Antalyassa. Sijoitus riittää paikkaan Rion kisojen jousiammuntakisassa.

Alkukilpailussa sijalle 18 jäänyt Kuoppa oli hyvässä vireessä pudotuskierroksilla. Hän voitti Valko-Venäjän Karyna Dziominskajan 7–3, Bulgarian Ralitsa Genchevan 6–2 ja Tanskan Carina Rosevingen suoraan 6–0.

Kuoppa hävisi puolivälierissä uusintanuolella Ruotsin Christine Bjerendalille. Turnauksessa oli jaossa vain kolme olympiapaikkaa, mutta osa ampujista sai sellaisen joukkuekisassa, joten Kuopan viides sija riitti.

”Olympiaunelma toteutui, vaikkakin 12 vuotta myöhemmin kuin piti”, Kuoppa iloitsi tiedotteessa.

Kokenut jousiampuja lopetti jo uransa muutama vuosi sitten, mutta palasi lajin pariin. Nyt 32-vuotiaana hänellä on edessään ensimmäiset olympialaiset.

”Tämän päivän fiilis oli alusta asti päättäväinen ja tahtotila kova, olin päättänyt onnistua ja sen tein! Keli oli tuulinen ja tuuliraot piti katsoa tarkkaan. Ottelut sujuivat hyvällä sykkeellä ja jännitys pysyi hanskassa”, Lahdessa asuva Kuoppa kertoi.

Suomen jousiammuntajoukkueessa Riossa on myös Samuli Piippo, joka sai paikan sijoituttuaan toiseksi karsintaturnauksessa toukokuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!