Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevan Rastilla kaikki pelissä Jukolassa – ensi vuonna ”joulu” jää väliin

Urheilu
 
Emilia Kangasluoma / HS
Thierry Gueorgiou juoksee taas Kalevan Rastin ankkurina tavoittelee kuudetta Jukola-voittoaan.
Thierry Gueorgiou juoksee taas Kalevan Rastin ankkurina tavoittelee kuudetta Jukola-voittoaan. Kuva: Emilia Kangasluoma / HS

Lappeenranta. Viime vuonna viestisuunnistuksen suomalainen mahtiseura Kalevan Rasti tavoitteli Jukolassa historiallista neljättä peräkkäistä voittoa mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Tällä kertaa joensuulaisilla on erityinen syy taistella täysillä voitosta. Seuraava mahdollisuus on vasta kahden vuoden päästä, koska ensi vuoden Jukolassa KR toimii isäntäseurana eikä voi kilpailla.

”Nyt voitto on meille erityisen tärkeä. Jukola on meille kuin joulu. Ensi vuosi tulee olemaan meille hyvin erilainen”, KR:n ankkuri, maailman menestynein miessuunnistaja Thierry Gueorgiou sanoi HS:lle perjantaina Lappee-Jukolan kilpailukeskuksessa.

Myös KR:n valmentajan Antti Harjun mielestä joukkue on erityisessä tilanteessa. Kahden vuoden päästä esimerkiksi Gueorgiou, 37, saattaa olla jo jäähdyttelijä.

”Kavereilla on kova halu voittaa. Nyt on sellaista henkeä, jota ei ole parina viime vuotena aistinut. Nyt vedetään vähään aikaan viimeisen kerran.”

Ankkuri Gueorgioun mielestä KR:llä on jalkeilla erittäin vahva joukkue

”Meidän pitää selvitä hyvin yöosuuksista. Jos olemme kärjessä neljän osuuden jälkeen, uskon, että hoidamme homman.”

Joukkue juoksee järjestyksessä Aaro Asikainen, Hannu Airila, Baptiste Rollier, Jan Prochazka, Fabian Hertner, Jan Petrzela ja Gueorgiou.

Vain tšekki Petrzelallla ei ole kokemusta Jukolan voittamisesta. Muilla on yhteensä 19 voittoa.

Gueorgioulla ympyrä tavallaan sulkeutuu. Kun Kalevan Rasti toimi edellisen kerran Jukolan isäntänä vuonna 2000 Liperin Pärnävaarassa, Guergiou oli seurassa nuori tulokas ja toimi oppaana ranskalaisen urheilulehden l’Equipen toimittajalle ja kuvaajalle.

Vuoden päästä luvassa saattaa olla myös jonkinlaista vip-vieraitten viihdyttämistä.

”Tänä vuonna yritämme varmasti kaikkemme, koska ensi kerralla emme pääse kilpailemaan. Siksi voitto on erittäin tärkeä.”

Vuonna 2011 Gueorgiu saavutti Ranskan MM-kotikisoissa jättipotin ottamalla kolme kultaa.

Nyt edessä ovat tavallaan uudet kotikisat, koska Gueorgiou on jo muutaman vuoden asunut Uppsalassa Ruotsissa maailmanmestaripuolisonsa Annika Billstamin kanssa.

Elokuussa Ruotsin länsirannikolla Strömstadissa Gueorgiou tavoittelee uransa 14. MM-kultaa.

Valmistautuminen on sujunut hyvin. Takana on jo viime kauden jälkeen noin 60 päivää Strömstadin harjoitusmaastoissa ja jäljellä olevien kahden kuukauden aikana määrä nousee sataan.

”Tuntuu, että kunto on nousussa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?