Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seinäjoen jalkapalloilijat innoissaan nopeasti nousseesta stadionista

SJK:n puheenjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi sanoo, että olosuhteiden parantamisen on ainoa keino nostaa suomalaisen jalkapallon tasoa

Urheilu
 
Jyrki Johannes Tervo
SJK:n puheenjohtajan ja pääomistajan Raimo Sarajärven mukaan olosuhteiden parantaminen on ainoa keino viedä eteenpäin suomalaista jalkapalloilua.
SJK:n puheenjohtajan ja pääomistajan Raimo Sarajärven mukaan olosuhteiden parantaminen on ainoa keino viedä eteenpäin suomalaista jalkapalloilua. Kuva: Jyrki Johannes Tervo
Fakta

Seinäjoen Oma SP -stadion

 Noin 6 000 katsojaa jalkapallo-otteluissa, konserteissa 10 000

 Kustannusarvio 13 miljoonaa euroa

 Stadionin omistaa Seinäjoki Stadion oy, toimintaa pyörittää W-Mediat & Management oy

 Seinäjoen kaupunki omistaa kentän ja valaistuksen, näistä maksetaan vuokraa

 WC:t ja myyntipisteet ovat stadionin seinien sisäpuolella.

 Nimi myyty Oma Säästöpankille kymmeneksi vuodeksi.

 Kenttä lämmitetty keinonurmi. Mahdollista pelata tarvittaessa ympäri vuoden.

Seinäjoki

”Vuosi sitten tässä oli vielä metsä. Tuntuu vähän oudolta näin nopeasti”, hämmästelee SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Hetemaj ja muu Seinäjoen Jalkapallokerhon joukkue pääsee tänään lauantaina debytoimaan uudella kotistadionilla. Jouppilaan 11 kuukaudessa nousseen noin 6 000-paikkaisen stadionin avausottelussa vastaan tulee HJK.

28-vuotias pelaaja on innoissaan olosuhteista. Tähän asti SJK on pelannut ottelunsa Seinäjoen Keskuskentällä, jossa katettuja paikkoja on vain pääkatsomossa. Kenttä on vieläpä suunniteltu yleisurheilukäyttöön, joten katsojat seuraavat ottelua juoksuratojen takaa.

Lauantaista lähtien Seinäjoella voi lähes haistaa hien kentän tuntumassa olevasta katsomosta.

”Entistä enemmän tulee oikean futaajan fiilis näistä olosuhteista”, sanoo Italiassa ja Kreikassakin urallaan pelannut Hetemaj.

Stadionprojektia vetänyt SJK:n puheenjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi sanoo tietävänsä jo etukäteen, että lauantaista tulee herkkä päivä.

Sarajärvi, Hetemaj ja stadionin toimintaa pyörittävän W-Media & Magagementin toimitusjohtaja Jarkko Mäkelä esittelevät stadionia ylpeydellä. Puheissa vilahtelee paitsi itse peliolosuhteet myös muu liiketoiminta, jonka stadion mahdollistaa esimerkiksi vuokrattavien kokoustilojen ansiosta.

Toiveissa on palvella eri asiakasryhmiä. Esimerkiksi pääkatsomon yllä olevan loungen toivotaan olevan jäähallin aitioiden kaltainen vaihtoehto kokoontumisille.

”Kannattajilla on esimerkiksi halvemmat oluet kuin loungessa. Jos opiskelijakannattaja tai hardcore-kannattaja tulee päätyyn huutamaan, odotukset ovat erilaiset kuin sillä joka tulee loungeen. Keskuskentällä avattiin ovet ja väki meni sekaisin. Ei heitä voinut mitenkään palvella eri konseptilla”, Sarajärvi sanoo.

Pelaajille kentän tason sisätiloista löytyy esimerkiksi kuntotestausasema ja kylmävesiallas palautumiseen. Ravintolassa esillä on valokuvia seurahistoriasta.

”Tyhjät seinät on jätetty seuraaville vuosille. 2016, 2017 ja 2018 saadaan vielä mahtumaan”, Mäkelä kertoo.

SJK:laisuutta arvostetaan myös kopissa.

”Meillä on sellainen järjestelmä, että seurassa pisimpään ollut saa valita ensimmäisenä kaappinsa”, Hetemaj kertoo.

Sarajärvi sanoo olosuhteiden parantamisen olevan ainoa keino nostaa suomalaisen jalkapallon tasoa. Hän kertoo käyttäneensä useita puheenvuoroja liigaolosuhteiden parantamisen puolesta. Sarajärvestä liigalisenssin olosuhdevaatimukset eivät ole riittävät.

Sarajärvi sanoo puhuneensa tiukennusten puolesta ja uskoo niiden tulevan kahdessa vuodessa.

”Kun sarja alkaa huhtikuun alussa, joko olosuhteet ovat kunnossa tai sitten pelaat vieraissa ja menetät kotietua niiltä kierroksilta. Silloin kukaan ei joudu luopumaan, mutta tulee paineet laittaa olosuhteet kuntoon”, Sarajärvi sanoo.

”Mahdollisuudet eivät tule sitä kautta, että odotetaan, että ensin laji lyö läpi ja ensin maajoukkue menee johonkin. Ensin tulee panos, sitten tulee tulos. Ei mikään toimi niin, että ensin tulee tulos ja sitten panos. Ihan normaalit liike-elämän lainalaisuudet pätevät jalkapallossakin. Ensin luodaan olosuhteet ja mahdollisuudet, sitten alkaa tulla hyöty.”

Seinäjoen stadionin avausottelu SJK–HJK lauantaina kello 13.30. Nelonen näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?