Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pettynyt Zlatan ei ollut juttutuulella

Urheilu
 
Michael Dalder / Reuters
Zlatan Ibrahimović manasi epäonnistumisiaan Toulousessa.
Zlatan Ibrahimović manasi epäonnistumisiaan Toulousessa. Kuva: Michael Dalder / Reuters

Zlatan Ibrahimović teki itsensä tiettäväksi vuonna 2004 EM-kisoissa, kun hän viimeisteli hämmästyttävän akrobaattisen osuman Italian verkkoon.

12 vuotta myöhemmin samat joukkueen kohtasivat taas Euroopan mestaruuskisoissa, mutta Toulousen ilta ei ollut Zlatanin.

Italia voitti Ruotsin 1–0 Éderin osumalla, eikä keltapaitojen tähti saanut vieläkään edes laukausta vastustajan maalia kohtia. Hänen olemuksestaan puuttui kokonaan tavaramerkkinä pidetty röyhkeys ja itseluottamus.

Yhden paikan Zlatan tosin sai. Hän vaani hyvässä paikassa reilun metrin päässä maalista, mutta ei hallinnut kovaa syöttöä ja pallo kimposi yli. Epäluonteenomainen virhe, jota tosin lievensi se, että maali olisi hylätty paitsiona.

Zlatania eivät analyysit kiinnostaneet. Hän poistui muun joukkueen mukana pukusuojaan kiittämättä yleisöä tai kommentoimatta ottelua sanallakaan. Valmentaja Erik Hamrén sai hoitaa jälkipuinnit.

”Zlatan on yksi parhaista kohtaamistani hyökkääjistä. Hän on voittaja, ja kaikki varmasti ymmärtävät hänen pettymyksensä. Minusta on tärkeää kunnioittaa ihmisiä sellaisina kuin he ovat”, Hamrén sanoi.

Ruotsi on nyt kiipelissä. Sen on pakko voittaa Belgia alkulohkon viimeisessä ottelussa. Tasapelikään ei luultavasti riitä, elleivät muut ottelut mene juuri suotuisasti Ruotsin kannalta.

Puolustukseksi Ruotsille sanottakoon, että Italia vaikuttaa valmiilta etenemään turnauksessa pitkälle.

Sen puolustustaktiikka toimii hyvin, eikä Ruotsin jääminen ilman maalipaikkoja ollut pelkästään omaa huonoutta.

Voittomaali oli Italian kannalta mukava ekstra, sillä se olisi tyytynyt tasapeliinkin. Osuman toteutus oli tyylikäs täsmäisku, joka jätti ruotsalaiset seisomaan.

Giorgio Chiellini linkosi pitkän rajaheiton, jonka vaihtomies Simone Zaza pudotti päällään Éderin juoksulinjalle.

Brasilialaissyntyinen italialainen leikkasi keskelle, teki rytminvaihdoksen ja pääsi muutaman terävän askelen jälkeen laukomaan pallon ohi Anders Isakssonin.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?