Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akillesvaivoista päässyt Anni-Maija Fincke juhli Venla-voittoa ja venytti suomalaisseurojen kuivaa kautta

Fincke iloitsi entisen seuransa Tampereen Pyrinnön kakkossijasta

Urheilu
 
Emilia Kangasluoma / HS
Anni-Maija Fincke (vas.) juhli uransa toista Venlojen viestin voittoa Mari Fastingin, Sabine Hauswirthin ja Hollie Orrin (oik.) kanssa.
Anni-Maija Fincke (vas.) juhli uransa toista Venlojen viestin voittoa Mari Fastingin, Sabine Hauswirthin ja Hollie Orrin (oik.) kanssa. Kuva: Emilia Kangasluoma / HS

Lappeenranta. Kun suomalainen joukkue voitti vuonna 2010 viimeksi suunnistuksen Venlojen viestin, Anni-Maija Fincke ankkuroi Tampereen Pyrinnön ykköseksi.

Lauantaina Fincke piti omalta osaltaan vahvasti huolen siitä, että suomalaisten seurojen kuiva kausi venyi kuudeksi vuodeksi Lappee-Jukolan erittäin märissä oloissa.

Fincken suoritus oli miltei ratkaiseva, sillä hän nosti kolmannella osuudella norjalaisseura Haldenin takaisin voittokamppailuun lähes kolmen minuutin päästä kärjestä.

Halden otti viidennen Venla-voittonsa. Edellinen tuli vuonna 2012 Vantaan Hakunilassa.

Haldenin joukkueessa suunnistivat Fincken lisäksi sveitsiläinen Sabine Hauswirth (vaihdossa toinen, neljä sekuntia kärjestä), skotti Hollie Orr (8:s/-2.49) ja norjalainen Mari Fasting.

Kaikki ovat maajoukkuetason suunnistajia. Fasting ja Hauswirth ovat Fincken tavoin viestin maailmanmestareita.

”Ykköselle olisin voinut juosta vähän suoraviivaisemmin, parikymmentä sekuntia nopeammin, mutta ei siinä muuten ollut paljon parannettavaa”, sanoi 31-vuotias Fincke, jolla on kaksi viestin MM-kultaa.

”Hyvä maastotuntemus, hyvä itseluottamus ja kova vauhti”, Fincke luetteli kolme voittoon johtanutta pointtia.

Finckellä on nyt kaksi Venla-voittoa. Vuonna 2011 voitto jäi pienestä kiinni. Hän johti ankkurina viestiä, kunnes sortui virheeseen, ja Pyrintö jäi toiseksi.

”Yhtä hyviltä nämä voitot tuntuvat, mutta ensimmäinen oli yllättävämpi. Nyt meillä oli niin hyvä joukkue, että voitto ei ollut niin suuri yllätys. Tuntuu tosi hyvältä.”

Keväällä Ruotsin viiden osuuden Tiomila-viestissä Fincke tuli kärjessä viimeiseen vaihtoon, mutta ankkuri Hauswirth epäonnistui ja sijoitus valahti kahdeksanneksi.

Fincke ja hänen puolisonsa Jarkko Huovila siirtyivät Haldeniin runsas vuosi sitten, mutta viime vuoden Jukolassa Fincke oli sivussa.

Fincke kärsi viitisen vuotta akillesvaivoista, jotka vaativat kaksi leikkausta. Nyt oikean jalan akilles on kunnossa, mutta vasen on ruvennut vähän vaivaamaan.

”Tilanne on lupaava mutta ei täydellinen”, sanoi Fincke, joka vuosi sitten valmistui maisema-arkkitehdiksi.

Muutto Haldeniin liittyi Fincken mukaan täysin siihen, että MM-kisat käydään elokuussa Ruotsin Strömstadissa, joka sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Haldenista.

Fincke iloitsi aidosti, että hänen vanha seuransa Pyrintö ylsi toiseksi.

Siinä missä Haldenin nelikko koostui neljän eri maan maajoukkuenaisista, Pyrintö oli liikkeellä neljän oman kasvatin voimin.

”Olen osaksi vieläkin pyrintöläinen. Tosi hienoa, että he olivat toisia.”

Pyrintö nousi ankkuri Saila Kinnin vahvan suorituksen ansiosta viimeisen vaihdon kuudennelta sijalta toiseksi. Kinni juoksi samaa vauhtia kuin Haldenin ankkuri Fasting.

Kahdessa edellisessä Venlojen viestissä neljänneksi sijoittunut oululainen SK Pohjantähti ylsi nyt kolmanneksi.

Enemmänkin oli tarjolla, kun ankkuri Marika Teini juoksi kärjessä neljä kilometriä ennen maalia.

Teini myönsi, ettei päivä ollut fyysisesti parhaasta päästä. Lisäksi hän harmitteli yhtä reitinvalintavirhettä.

Emilia Kangasluoma / HS
Tampereen Pyrinnön ankkuri Saila Kinni (vas.) tuuletti kakkossijaa. Lotta Karhola, Venla Harju ja Sonja Kyrölä yhtyivät iloon.
Tampereen Pyrinnön ankkuri Saila Kinni (vas.) tuuletti kakkossijaa. Lotta Karhola, Venla Harju ja Sonja Kyrölä yhtyivät iloon.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?