Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Neziri rennosti huippuaikaan 12,82

Leikkauksesta toipunut Tero Pitkämäki avasi kilpailukautensa heittämällä 84,24

Urheilu
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Nooralotta Neziri yllättyi Lapinlahdella juoksunsa rentoudesta ja Suomen ennätysajasta
Nooralotta Neziri yllättyi Lapinlahdella juoksunsa rentoudesta ja Suomen ennätysajasta Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen yleisurheilun kirkkaimpiin tähtiin kuuluvat Nooralotta Neziri ja Tero Pitkämäki olivat seuratuimmat urheilijat Lapinlahden Eliittikisoissa sunnuntaina. Eikä kaksikko pettänyt odotuksia.

Neziri jätti kauden avauskisansa heittäneen Pitkämäen selvästi varjoonsa ja romutti hienosti sadan metrin aitojen Suomen ennätyksen.

Neziri paineli viileässä säässä lievään vastatuuleen ajan 12,82. Se alittaa Nezirin omissa nimissä olleen edellisen ennätyksen peräti 0,16 sekunnilla.

Euroopan tämän kauden viidenneksi kovin aika alittaa myös Rion olympialaisten tulosrajan 0,18 sekunnilla.

”Ei vielä oikein pysty tajuamaan. Odotin, että Suomen ennätys tulee, kun olosuhteet ovat täydelliset”, Neziri kommentoi Ylen haastattelussa.

”Oli helppo juoksu, en lähtenyt puristamaan. Monesti lähden yrittämään liikaa. Voimaa olisi, mutta se jää puristuksiin.”

Neziri kilpailee seuraavan kerran Turun Paavo Nurmi Gamesissa kesäkuun lopussa, ja sen jälkeen on vuorossa Amsterdamin EM-kisat.

”Tulos tuo lisää paineita, mikä on hyvä, jos osaa hallita ne. Itse tarvitsen yleensä vähän paineita”, Neziri kommentoi huikean ennätysparannuksen vaikutuksia tuleviin odotuksiin.

”Turussa jos saisi vielä toisen tällaisen, niin olisi hyvä lähteä Amsterdamiin.”

Reiden lähentäjälihaksen leikkauksesta toipunut Pitkämäki palautti suomalaisten yleisurheilufanien uskon menestysmahdollisuuksiin kesän arvokisoissa, kun hän kiskaisi ensimmäisellään 84,24.

Seuraavat heitot eivät kuitenkaan enää lentäneet 80 metriin.

”Voittotulos oli suunnilleen sitä, mitä ajattelin, mutta sen jälkeen oli hieman yliyrittämistä”, Pitkämäki totesi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

”Keliolosuhteet olivat vähän haasteelliset, mutta enemmän oli silti yliyrittämistä kuin varomista.”

Pitkämäki oli melko tyytyväinen voittoheittoonsa, vaikka ei pitänytkään sitä teknisesti erityisen hyvänä.

”Juoksemisesta katosi rytmi, sen jälkeen ei saanut oikein enää hanskaan sitä heittoa. Eivätköhän rytmiongelmat ole Kuortaneeseen mennessä kunnossa.”

Pitkämäki kilpailee ennen Amsterdamin EM-kisoja Kuortaneen eliittikisoissa ja Paavo Nurmi Gamesissa.

Juhannuslauantaina Kuortaneella Pitkämäki pääsee testaamaan kuntoaan tämän kauden kärkimiehiä vastaan, sillä mukana ovat Saksan Thomas Röhler (89,30) ja Egyptin Ihab Abdelrahman (87,37).

Suomalaisista mukana ovat Pitkämäen lisäksi Antti Ruuskanen ja Ari Mannio, joka heitti Lapinlahdella toiseksi tuloksella 81,21.

”Toivottavasti Kuortaneella ei ihan näin märkiä olosuhteita”, Pitkämäki kuittasi.

Lapinlahden viileä ja sateinen keli tekivät seiväsnaisten koitoksesta vaikean, ja lopulta Minna Nikkanen ja Wilma Murto jakoivat voiton tuloksella 430, jonka molemmat ylittivät ensimmäisellään.

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Tero Pitkämäki seurasi kontillaan keihään lentoa.
Tero Pitkämäki seurasi kontillaan keihään lentoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!