Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippugolfin atleettisin pelaaja Dustin Johnson onnistui vihdoin

Taakse jääneitten ongelmien selvittämisessä ollut apuna myös appiukko Wayne Gretzky.

Urheilu
 
John David Mercer
Dustin Johson tuulettaa Yhdysvaltain avoimen golf-turnauksen voittoa 19. kesäkuuta.
Dustin Johson tuulettaa Yhdysvaltain avoimen golf-turnauksen voittoa 19. kesäkuuta. Kuva: John David Mercer

Amerikkalainen Dustin Johnson onnistui vihdoin ulosmittaamaan kunnolla valtavaa potentiaaliaan, kun hän voitti sunnuntaina golfkauden toisen major-turnauksen US Openin.

Johnson oli aiemmin ollut kahdesti kiinni US Openin voitossa, mutta ote oli livennyt viime hetkellä.

Erittäin pitkälyöntistä Johnsonia pidetään nykyisen huippugolfin atleettisimpana pelaajana. Juniorina hän pelasi golfin ohella baseballia ja koripalloa. Hän on pitkä, nopea ja notkea. Youtubesta löytyy videoita, joissa hän donkkaa pallon koriin.

Uraa ovat vaikeuttaneet mm. päihdeongelmat. Pari vuotta sitten Johnson ilmoitti yllättäen pitävänsä kilpailutaukoa.

Seuraavana päivänä verkkosivusto Golf.com uutisoi, että Yhdysvaltojen PGA-kiertue oli langettanut Johnsonille puolen vuoden kilpailukiellon kokaiinin käytöstä.

Johnson on kiistänyt ongelmiensa liittyvän kokaiiniin.

Myöhemmin Johnson on kertonut selvittäneensä ongelmiaan mm. appiukkonsa, jääkiekkosuuruus Wayne Gretzkyn avulla.

Johnson nousi mestariksi päätöskierroksella neljän lyönnin takamatkalta. Turnaus pelattiin Oakmont Country Club -kentällä.

Tuloksen 69 viimeisellä kierroksella (par 70) pelannut Johnson voitti turnauksen kolmen lyönnin erolla Jim Furykiin, Shane Lowryyn ja Scott Piercyyn.

Kyseessä on Johnsonin uran ensimmäinen major-voitto. Pitkälyöntinen pelaaja on monesti ollut lähellä arvoturnauksen kruunua, mutta hän on aina hävinnyt täpärästi. Viime vuonna hän kärsi tappion Openissa Jordan Spiethille epäonnistuttuaan lyhyessä putissa päätösreiällä.

Maailmanlistan kolmoseksi noussut Johnson päätti tällä kertaa kierroksensa birdieen äärimmäisen vaikeaksi viritetyllä kentällä.

”Tuntuu hyvältä. Tuntuu todella hyvältä ja ansaitulta voitolta”, Johnson sanoi Reutersn mulaan voiton jälkeen.

”Minulla on ollut useita mahdollisuuksia major-voittoon, mutten ole tarttunut niihin. Pelasin tänään vain kenttää vastaan, sillä en voi kontrolloida sitä, mitä muut tekevät.”

”Se, että tulin takaisin viime vuoden jälkeen ja pelasin näin hyvin, osoittaa millainen golfari olen”, Johnson päätti.

Päätöskierrosta varjosti sääntöpolemiikki. Johnson teki viidennellä viheriöllä sääntörikkeen, josta ei kuitenkaan sakotettu lyöntiä. Hänen pallonsa liikahti aavistuksen ennen par-puttia. Johnson ei mielestään aiheuttanut liikahdusta, ja viheriön tuomari päästi hänet jatkamaan ilman rangaistusta.

Johnson joutui pelaamaan kierroksen loppuun epävarmuuden tunne niskassaan, sillä häntä olisi voitu sakottaa rikkeestä myös jälkikäteen. Kolmen lyönnin voitto ei kuitenkaan jättänyt jossiteltavaa.

Viimeisen kierroksen suuri häviäjä oli irlantilainen Lowry, joka johti turnausta ennen sitä. Hän sortui päätöspäivänä seitsemään bogiin.

”Voitto oli käsissäni, mutten napannut sitä”, Lowry harmitteli. ”Virhe on virhe vain, jos siitä ei ota opiksi. Opin tänään varmasti paljon, mutten vielä tiedä mitä.”

Maailmanlistan ykkönen Jason Day pelasi itsensä jaetulle 8. sijalle. Spieth, listan kakkonen, löi päätöskierroksen tulokseen viisi yli ja oli vasta 37:s.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?