Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-tilastokummajainen: Sveitsillä enemmän repeytyneitä pelipaitoja kuin tehtyjä maaleja

Urheilu
 
Gonzalo Fuentes
Sveitsin Granit Xhakan pelipaita hajosi ottelussa Ranskaa vastaan 19. kesäkuuta.
Sveitsin Granit Xhakan pelipaita hajosi ottelussa Ranskaa vastaan 19. kesäkuuta. Kuva: Gonzalo Fuentes

”Repiä peliverkkarit” on tuttu sanonta maltin menettämiselle. Jalkapallon EM-kisojen sunnuntaissa sanonta sai kuitenkin uuden merkityksen.

Sveitsin maajoukkue pelasi myöhään eilisiltana maalittoman tasapelin Ranskaa vastaan ja selviytyi jatkoon. Lillessä pelatun ottelun tiimellyksessä peräti neljän sveitsiläisen pelipaidat hajosivat ja ne jouduttiin vaihtamaan.

Paitoja repeytyi siis enemmän kuin joukkueella on maaleja turnauksessa (2) tai laukauksia maalia kohti Ranskaa vastaan (0).

Sveitsin pelipaidat valmistaa Puma. Joukkueen päävalmentaja Vladimir Petkovic ei kuitenkaan kritisoinut niiden laatua.

”Jos paitaa revitään, joskus se hajoaa saumoistaan. Tapauksia oli neljä ja kenties viides ottelun lopussa”, hän sanoi viitaten ottelun lopun potentiaaliseen rangaistuspotkutilanteeseen. Siinä Ranskan Bacary Sagna kiskoi sveitsiläishyökkääjän nuttua rangaistusalueella. Erään Twitter-mielipiteen mukaan pilkun viheltäminen olisi vaatinut viidennen repeämisen.

Sveitsin maalivahti Yann Sommer onnistui pitämään paitansa ehjänä. Hänen mielestään oudossa tapahtumasarjassa oli kyse ottelun luonteesta.

”Sellaista voi tapahtua. Se tarkoittaa vain, että kentällä oli paljon kaksinkamppailuja. Ei meidän tarvitse vaihtaa paitavalmistajaa. Puma on hyvä”, ottelun parhaaksi valittu Sommer kehui sponsoriaan.

Paitahärdellin lisäksi Stade Pierre Mauroyn kentän kuntoa arvosteltiin ja ottelun 140 euron arvoinen pallo puhkesi kesken kaiken. Sosiaalisessa mediassa epäiltiinkin, että sveitsiläiset olivat kenties aseistautuneet taistelutahdon lisäksi linkkuveitsin, joista maa on tunnettu.

”Kenttä oli parempi kuin Marseillessa, mutta silti ärsyttävän kehno. En tiedä, kuka siitä on vastuussa”, Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps valitti. ”Olemme vasta alkulohkovaiheessa. Ei ole hyvä asia, että kentät ovat jo tässä kunnossa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!