Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Garden-hallihanke uhkaa Saharan tekonurmea Töölössä – HJK huolissaan

Urheilu
 
Rio Gandara
HJK:n junioreita Saharan tekonurmikentällä.
HJK:n junioreita Saharan tekonurmikentällä. Kuva: Rio Gandara

Helsingin kiinteistölautakunta päätti kokouksessaan 19. toukokuuta esittää kaupunginhallitukselle aluevarauksen tekemistä Garden Helsinki -hallihankkeelle. Aluevaraus koskee Töölön Eläintarhan aluetta.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kokouksessaan maanantaiiltana, mutta jätti esityksen pöydälle.

Kiinteistölautakunnan kokousasiakirjoista ilmenee, mitä aluetta Garden Helsinki -hallille on esitetty varattavaksi. Alustava alue-ehdotus kattaa myös niin sanotun Saharan tekonurmikentän.

Helsingin Jalkapalloklubi reagoi esitykseen tänään verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa. HJK kertoo tiedotteessa, että se tukee Garden-hanketta ja Eläintarhan alueen kehittämistä urheilun tarpeisiin. Klubilla on projektissa myös oma lehmä ojassa, sillä hanke sisältää ehdotuksen Sonera-stadionin kehittämiseksi.

HJK on kuitenkin huolissaan jalkapallon toimintaedellytyksistä alueella juuri Saharan kenttää koskien. Seura esittää kaupunginhallitukselle kahta konkreettista asiaa.

Ensinnäkin Saharan tekonurmikenttä tulisi HJK:n mukaan säilyttää vakiintuneessa pääkäyttötarkoituksessaan. Siksi Garden-rakennushankkeen aluevarausta ei tulisi myöntää kentän päälle.

Toisekseen Töölön urheilupuiston aluetta tulisi seuran mielestä kehittää samanaikaisesti kokonaisuutena, kaikki alueen toimijat ja käyttötarkoitukset huomioiden. HJK toivoo, että kaupunginhallitus päättää Garden-rakennushankkeen aluevarauksesta yhdessä Sonera-stadionin alueen varaushakemuksen kanssa.

Perusteluina HJK esittää muun muassa sitä, että Töölön pallokenttä on ainutlaatuinen kohtaamispaikka useille tuhansille kaupunkilaisille ja yksi Suomen käytetyimmistä ympärivuotisista kentistä. Saharan kenttä on vuokrattu seuralle pitkäaikaisella sopimuksella, eikä vastaavaa sen mukaan voi osoittaa lähialueelta ydintoimintojen kärsimättä.

Klubin mielestä hallihankke on mahdollista sopeuttaa alueelle siten, etteivät jalkapallon toimintaedellytykset heikkene.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!