Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n kesäkiireet jatkuvat Liettuassa – ”Tietyillä pelipaikoilla ei ole pystytty harjoittamaan rotaatiota”

SJK kohtaa Mestarien liigan karsinnassa kovan valkovenäläisjoukkueen Bate Borisovin

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.
HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

HJK:n pitää kaataa tänä kesänä peräti neljä joukkuetta, mikäli se mielii Eurooppa-liigan rahakkaaseen lohkovaiheeseen.

Urakka alkaa ensi viikon torstaina Liettuan Klaipėdassa, jossa HJK kohtaa paikallisen Atlantasin. Toinen osaottelu pelataan Helsingissä 7. heinäkuuta.

Viime vuosien euromenestyksestä oli HJK:lle hyötyä arvonnassa. Helsinkiläisten joukkuepisteet ovat sen verran korkeat, että se oli arvonnassa sijoitettujen joukossa.

Näin se sai vastustajakseen etukäteen arvioiden heikohkon Atlantasin eikä esimerkiksi Ruotsin IFK Göteborgia.

Atlantas sijoittui Liettuan liigan kolmanneksi viime kaudella ja on samalla sijalla myös tämän vuoden sarjataulukossa. Eurokentillä sillä ei ole sujunut, sillä vuonna 2015 Atlantas putosi ensimmäisellä karsintakierroksella bulgarilaiselle Beroe Stara Zagoralle.

Joukkue koostuu pääasiassa liettualaisista pelaajista. Vahvistuksina Atlantasilla on muutama venäläinen, hollantilainen Abdoul-Karim Sylla sekä Guinean entinen maajoukkuepelaaja Pascal Feindouno.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo ei tunne vastustajaa entuudestaan lainkaan. Atlantas pelaa ennen HJK-peliä yhden ystävyysottelun ja yhden liigaottelun, joista jälkimmäiseen HJK aikoo lähettää oman edustajansa tarkkailemaan.

”Lisäksi saamme kaiken mahdollisen kuvamateriaalin heidän edellisestä pelistään”, Lehkosuo sanoi.

Europelien aiheuttama otteluruuhka ei hetkauta Lehkosuota. Tahti on ollut kiivas keväästä alkaen.

”Pelasimme juuri Veikkausliigassa neljä peliä yhdeksään päivään.”

Valmentaja on tyytyväinen joukkueen viimeaikaisiin otteisiin. HJK voitti viikonloppuna SJK:n Seinäjoella ja aiemmin viikolla KuPSin cupin puolivälierissä niin ikään vieraissa.

Myös terveystilanne on parempi kuin viime vuonna, jolloin loukkaantumiset jos eivät tuhonneet kautta niin ainakin vaikuttivat vahvasti sen menemiseen alle tavoitteiden.

Lehkosuon mukaan maalivahti Thomas Dähnen lauantaina saama vamma ei ole paha, joten hän pelannee pian. Talven nimihankinnasta Anthony Annanista Lehkosuolla ei ollut uutta kerrottavaa. Ghanalainen ei ole pelannut vielä otteluakaan tällä kaudella.

Annan olisi tärkeä palanen myös rotaation kannalta. Otteluruuhkassa pelaajien kierrättäminen on lähes välttämätöntä sekä suoritustason että loukkaantumisten ehkäisyn kannalta.

”Tietyillä pelipaikoilla emme ole pystyneet harjoittamaan rotaatiota, kuten olisimme halunneet. Tietyillä pelipaikoilla se on onnistunut kohtuullisesti”, Lehkosuo arvioi.

HJK joutuu aloittamaan Eurooppa-liigan karsinnat jo ensimmäiseltä kierrokselta, koska Suomen niin sanotut maapisteet ovat heikot.

Mestarien liigan karsinnoissa suomalaisjoukkueet pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. HJK joutuu näin ollen aloittamaan eurokarsinnat varhemmin kuin se on viime vuosina tottunut. Varoaikaa vastustajan selviämisestä aloitusvihellykseen jää vain puolitoista viikkoa.

Pelaajille tai valmennukselle asialla ei ole juuri merkitystä, mutta matkajärjestelyille tulee kiire. Karsinnan tässä vaiheessa etäisyydet ovat kuitenkin lyhyitä, eikä kalliita tai hankalia erityisjärjestelyjä tarvita.

Eurooppa-liigan karsinnoissa systeemi on armoton. Tappio tietää putoamista Euroopan kentiltä. Mestarien liigan karsinnoissa tarpeeksi pitkälle edenneet voivat vielä päästä Eurooppa-liigaan.

Mestarien liigan karsinnoissa Suomea edustaa mestarijoukkue SJK. Se kohtaa heinäkuun puolivälissä kovan valkovenäläisjoukkueen Bate Borisovin, joka on viime vuosina edennyt lohkovaiheeseen asti useita kertoja. Baten yhä jatkuva mestaruusputki Valko-Venäjän liigassa alkoi jo vuonna 2006.

RoPS sai vastustajakseen Euooppa-liigan karsinnoissa Shamrock Roversin Irlannista. IFK Mariehamn taas kohtaa norjalaisen Odds BK:n.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?