Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tsempaten Saksaa vastaan

Pohjois-Irlannin tsemppi ja antaumuksellinen puolustuspeli ovat kantaneet EM-kisoissa jo nyt pitkälle.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat

Pohjois-Irlannin tsemppi ja antaumuksellinen puolustuspeli ovat kantaneet EM-kisoissa jo nyt pitkälle. Riemukas voitto Ukrainasta vei sen jatkopelien kynnykselle ja pisteenkin nipistäminen Saksalta auttaisi ylittämään sen.

Saksallakin on panosta, mikäli lohkovoitto kiinnostaa. Kuuluisa saksalainen kone ei ole lähtenyt pyörimään täydellä teholla, vaikka yskähtelystäkään on turha puhua.

Saksan maalivahti Manuel Neuer voi pitää nollan koko alkulohkon ajan, jos ja kun Pohjois-Irlanti tähtää 0–0:aan. Sen se myös saa, elleivät Saksan hyökkääjät paranna nähdystä.

Pohjois-Irlanti–Saksa Yle Fem kello 19

Lohkovoitto Puolan kiikarissa

Puola kohtaa taas naapurimaansa, edelliset EM-kisat sen kanssa yhdessä järjestäneen Ukrainan. Koska jatkopaikka on melkein varma, lähtee Puola koitokseen ilman sen suurempia paineita. Lohkovoitto maistuisi sillekin.

Se vaatisi kuitenkin usean maalin voiton, mikäli Saksa voittaa myös. Ukrainalla on hyvin pienet jatkomahdollisuudet, joten aikainen takaisku puhaltaisi ehkä ilmat sen palkeista ja mahdollistaisi murskavoiton.

Puola on pitänyt turnauksessa maalinsa puhtaana, mutta ei ole itsekään tehnyt kuin yhden osuman. Esimerkiksi Robert Lewandowski on vielä maaleitta.

Ukraina–Puola TV2 kello 19

Espanjan ensimmäinen haaste

Espanjan ei ole tarvinnut vielä tehdä ihmeitä EM-turnauksessa. Avausottelussa Tšekkiä vastaan viimeistely tökki ennen kuin kokeneet Andrés Iniesta ja Gerard Piqué tulivat hätiin.

Toisessa ottelussa taipui helposti Turkki. Maajoukkuetulokas Álvaro Morata teki kaksi maalia ja kantaa tästedes päävastuun viimeistelystä.

Kroatia on kuitenkin aivan toista maata kuin Espanjan aiemmat vastustajat. Se voi Luka Modrićin ja kumppanien johdolla edetä pitkällekin EM-turnauksessa. Ensin se haluaa napata lohkovoiton espanjalaisten nenän edestä.

Kroatia–Espanja TV2 kello 22

Ryhtyykö Turkki kiusaajaksi

Turkille on tarjolla enää kiusantekijän rooli. Vaikka se voittaisi Tšekin, ei kolme pistettä heikolla maalierolla todennäköisesti riitä jatkopaikkaan lohkokolmosten vertailussa.

Tai ainahan Turkki voi ottaa murskavoiton ja parantaa maalieroaan riittävästi. Sekään ei ole luultavaa, sillä Tšekki puolustaa vähintään kohtuullisesti. Sitä paitsi joukkue sai hyvän fiiliksen päälle noustuaan Kroatiaa vastaan tasapeliin kahden maalin takamatkalta.

Tšekille Turkin kukistaminen toisi luultavasti jatkopaikan yhdestä EM-turnauksen vaikeimmasta alkulohkosta.

Tšekki–Turkki Yle Fem kello 22

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?