Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:ta odottaa kova urakka eurokentillä

SJK:n valmentaja Simo Valakari alkoi jo tutkia tietoja valkovenäläisestä vastustajasta.

Urheilu
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Mika Lehkosuo toivoo Nnamdi Oduamadilta ja Taye Taiwolta onnistumisia myös eurokentillä. Kuva HJK:n ja Interin ottelusta.
Mika Lehkosuo toivoo Nnamdi Oduamadilta ja Taye Taiwolta onnistumisia myös eurokentillä. Kuva HJK:n ja Interin ottelusta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

HJK:n pitää kukistaa tänä kesänä peräti neljä joukkuetta, jos aikoo päästä Eurooppa-liigan rahakkaaseen lohkovaiheeseen.

Urakka alkaa ensi viikon torstaina Liettuan Klaipėdassa, jossa HJK kohtaa paikallisen Atlantasin. Toinen osaottelu pelataan Helsingissä 7. heinäkuuta.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo ei tunne vastustajaa entuudestaan lainkaan.

Atlantas pelaa ennen HJK-peliä yhden ystävyysottelun ja yhden liigaottelun, joista jälkimmäiseen HJK aikoo lähettää oman edustajansa tarkkailemaan.

”Lisäksi saamme kaiken mahdollisen kuvamateriaalin heidän edellisestä pelistään”, Lehkosuo sanoi.

Europelien aiheuttama otteluruuhka ei hetkauta Lehkosuota. Tahti on ollut kiivas keväästä alkaen.

”Pelasimme juuri Veikkausliigassa neljä peliä yhdeksään päivään.”

Mestarien liigan karsinnoissa Suomea edustaa mestarijoukkue SJK. Se kohtaa ensin vieraissa 12. heinäkuuta tasokkaan valkovenäläisjoukkueen Bate Borisovin, joka on viime vuosina edennyt lohkovaiheeseen asti useita kertoja. Bate Borisovin yhä jatkuva mestaruuksien sarja Valko-Venäjän liigassa alkoi jo vuonna 2006.

”Bate Borisov, joka vastustajaksemme tuli, oli sijoitetuista joukkueista varmasti kovin”, arvioi SJK:n valmentaja Simo Valakari.

Valakari odottaa innokkaasti tulevia karsintoja.

”Jalkapallo on siitä ihmeellinen peli, että mitä tahansa voi tapahtua. SJK on tehnyt ennenkin isoja juttua, mutta totta kai meidän on nyt venyttävä äärirajoille”, sanoi Valakari, jonka joukkueessa terveystilanne on hyvä.

Valakari aloitti jo maanantaina alkuiltapäivästä valmistelunsa euro-otteluun ja tallensi tietokoneelleen materiaalia Bate Borisovin seitsemästä viime ottelusta.

”Viime vuonna pelasimme euro-ottelumme Helsingissä. Se ei tuntunut kodilta. Nyt meillä on oma ja komea kotistadion Seinäjoella.”

Maanantain muissa arvonnoissa RoPS sai vastustajakseen Euooppa-liigan karsinnoissa Shamrock Roversin Irlannista. IFK Mariehamn taas kohtaa norjalaisen Odds BK:n.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!