Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valo ja OK yhdistyvät ensi vuoden alussa

Pitkään valmistellulle fuusiolle sinetti: ”Tämä ei ole saneerausoperaatio.”

Urheilu
 

Suomen olympiakomitean ja Valon yhdistyminen toteutuu ensi vuoden alussa. Järjestöjen hallitukset tekivät asiasta päätöksen kokouksissaan maanantaina.

Käytännössä fuusio tapahtuu niin, että Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo lakkautetaan, ja sen toiminta siirretään Olympiakomitean nimen alle.

Samassa yhteydessä julkaistiin myös suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen menestyssuunnitelma, jonka toteuttamisessa uusi järjestö on avainasemassa.

”Uusi järjestö kutsuu koko Suomen mukaan liikunnan ja huippu-urheilun tekemiseen”, sanoo pääsihteeri Teemu Japisson.

Olympiakomitea ja Valo yhdistivät operatiivisen toimintansa jo pari vuotta sitten, eli niillä on jo yhteinen puheenjohtaja Risto Nieminen ja pääsihteeri Japisson.

Toiminnan päällekkäisyyksiä on karsittu jo aiemmin. Järjestöillä on yhteensä noin 60 työntekijää, eikä siihen ole luvassa ainakaan merkittäviä vähennyksiä, vaikka uuden organisaation rakennetta ja toimintamalleja tarkastellaankin syksyllä juurta jaksaen.

”Tämä ei ole saneerausoperaatio”, Japisson korostaa.

Olympiakomitea on siis ensi vuoden alusta Suomen kaikkea liikuntaa ja urheilua ohjaava kattojärjestö.

Suurten urheilutoimijoiden maine ei ole tätä nykyä kovin hyvä. Myös Japisson tiedostaa hyvän ja läpinäkyvän hallinnon merkityksen.

”Mielikuva urheilun eettisestä koodistosta ei ole tarpeeksi hyvä. Meidän pitää parantaa sitä”, Japisson sanoo.

Mielikuvista Japisson antaa esimerkiksi niin sanotut hyvä veli -verkostot. Monet uskovat, että kaikki päätökset järjestöissä junaillaan salassa verkoston jäsenten eduksi.

”Tämän alan töissä ihmisiä pitää tuntea, mutta näistä asioista pitää kirjoittaa auki selvät pelisäännöt”, Japisson sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!