Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Walesin valmentaja liikuttui voitosta – ”Olemme maantieteellisesti pieni maa, mutta sydämeltämme kokonainen maanosa”

Walesin pelaajat ja päävalmentaja Chris Coleman olivat riemuissaan joukkueen voitettua Venäjän 3–0 maanantai-iltana jalkapallon EM-kisoissa.

Urheilu
 
Lähteet: AFP Reuters
MICHAEL DALDER
Walesin päävalmentaja juhli joukkueensa lohkovoittoa Toulousessa 20. kesäkuuta.
Walesin päävalmentaja juhli joukkueensa lohkovoittoa Toulousessa 20. kesäkuuta. Kuva: MICHAEL DALDER

Walesin pelaajat ja päävalmentaja Chris Coleman olivat riemuissaan joukkueen voitettua Venäjän 3–0 maanantai-iltana jalkapallon EM-kisoissa. Toulousessa pelatussa ottelussa Walesin maaleista vastasivat Aaron Ramsey, Neil Taylor ja Gareth Bale. Samalla Wales voitti B-lohkon Englannin jäätyä 0–0-tasapeliin Slovakiaa vastaan.

Etukäteen Venäjä-peliä pidettiin maan lehdistössä Walesin tärkeimpänä jalkapallo-otteluna sitten vuoden 1958 MM-kisojen puolivälierän.

Puolivälieräpaikka on täysin mahdollinen nyt myös EM-kisoissa, sillä lohkovoittajana Wales saa vastaansa jonkun lohkokolmosista. Pahimmassa tapauksessa se voi tosin olla Cristiano Ronaldon Portugali.

"Tiesimme, että on kova paikka olla samassa lohkossa Englannin, Venäjän ja Slovakian kanssa”, Wales-valmentaja Coleman sanoi.

”Oli siis upeaa voittaa lohko. Olen hyvin ylpeä pelaajista. Kun tällaisina iltoina näkee kannattajat... Olemme maantieteellisesti pieni maa, mutta sydämeltämme kokonainen maanosa.”

Walesin Arsenal-tähti Ramsey oli myös erittäin tyytyväinen joukkueensa alkulohkovaiheeseen huolimatta kompuroinnista Englantia vastaan. Siinä pelissä Wales epäonnistui keskikenttämiehen mielestä pallonhallinnassa.

”Tänään halusimme keskittyä nimenomaan syöttöpeliin. Olisimme voineet tehdä lopussa pari maalia lisääkin”, Ramsey tuumi.

”On erityinen hetki walesilaiselle jalkapalloilulle, että voitimme tyylillä. Viime hetken takaiskumaali Englantia vastaan oli pettymys, mutta se ei vaikuttanut meihin. Siitä näkee, miten sisukkaita kavereita joukkueessamme on.”

Gareth Balesta tuli ensimmäinen pelaaja, joka tekee maalin kolmessa peräkkäisessä EM-pelissä, sitten Tšekin Milan Barosin vuonna 2004.

"Aloitimme hyvin, emme hermoilleet ja luotimme itseemme," Bale kertoi. Real Madrid -tähden mielestä ottelu oli paras, jonka hän on Walesilta nähnyt.

"Lohkovoitto on unelmien täyttymys meille kaikille."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?