Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän olympiakomitea torjui boikottiväitteet

”Julia Stepanovan pääsy olympialaisiin on kuin terveen järjen ja puhtaiden venäläisten urheilijoiden kiusaamista”

Urheilu
 
Michael Dalder / Reuters
Vuonna 2013 kahden vuoden kilpailukiellon saanut Julia Stepanova (ent. Rusanova) oli avainroolissa Venäjän dopingpaljastuksissa.
Vuonna 2013 kahden vuoden kilpailukiellon saanut Julia Stepanova (ent. Rusanova) oli avainroolissa Venäjän dopingpaljastuksissa. Kuva: Michael Dalder / Reuters

Pietari. Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko sanoi Venäjän tukevan Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n päätöstä. KOK päätti tiistaina, että venäläisillä yleisurheilijoilla ei ole oikeutta osallistua Rion olympialaisiin. Yksittäisillä yleisurheilijoilla voi siihen kuitenkin vielä olla mahdollisuus, ja he saavat kilpailla Venäjän lipun alla.

”Me tuemme täysin KOK:ta. Venäjä on ollut ja on kansainvälisen olympialiikkeen kumppani. Me puolustamme puhdasta urheilua ja sitä, että rehellisen työn avulla tuloksia saavuttavia urheilijoita suojellaan”, Mutko sanoi uutistoimisto R-Sportin mukaan.

Mutko myös iloitsi, että ongelmat eivät kohdistu vain yhteen tiettyyn maahan. KOK otti tiistaina esiin, että myös kenialaisten urheilijoiden puhtautta seurataan tarkasti.

Kiivaan reaktion Venäjällä herätti juoksija Julia Stepanovan kohtalo. Hän sai kahden vuoden kilpailukiellon dopingista vuonna 2013, mutta jatkaa nyt uraansa. Hän on yksi niistä, joiden ansiosta Venäjän dopingrikkomusten laajuus alkoi paljastua.

IAAF:n mukaan Stepanova voisi kilpailla olympialaisissa.

”Aiemmin dopingin takia kilpailukiellon saaneen Julia Stepanovan pääsy [olympialaisiin] on kuin terveen järjen ja puhtaiden venäläisten urheilijoiden kiusaamista”, Venäjän olympiakomiteaa johtava Aleksandr Žukov sanoi uutistoimisto Tassille tiistaina

Aiemmin Žukov vetosi KOK:hon, jotta se tekisi oikeudenmukaisen päätöksen. Žukovin mielestä yleisurheilijoiden kilpailukielto rikkoo niiden venäläisurheilijoiden oikeuksia, jotka eivät ole käyttäneet dopingia.

Myöhemmin tiistaina hän kuitenkin vaihtoi sävyä ja korosti, että Venäjä ei aio boikotoida Rion olympialaisia.

”Me haluamme, että olympialiikkeen yhtenäisyys säilyy ja mitään boikotteja ei missään tapauksessa pidä tulla”, hän totesi Interfaksin mukaan

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?