Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksa voitti lohkon maalierolla ennen Puolaa – myös Slovakia varmisti jatkopaikan

Urheilu
 
John Sibley / Reuters
Thomas Müller ja Mario Gomez juhlivat ottelun ainoaa maalia.
Thomas Müller ja Mario Gomez juhlivat ottelun ainoaa maalia. Kuva: John Sibley / Reuters

Saksa eteni odotetusti C-lohkon voittoon jalkapallon EM-kisoissa. Joukkue kaatoi lohkon päätöskierroksella Pohjois-Irlannin maalein 1–0 ja jätti Puolan kakkoseksi maalieron perusteella.

Puola voitti omassa ottelussaan Ukrainan niin ikään 1–0, mutta joukkueen maaliero oli vain 2–0, kun Saksalla se oli 3–0.

Saksa aloitti ottelun todella vahvasti, ja ote kesti kevyesti läpi ottelun.

Ensimmäiset makupalat tulevasta saatiin jo ensimmäisillä minuuteilla. Thomas Müller pelattiin läpiajoon 8. minuutilla, mutta laukaus suoraan päin maalivahti Michael McGovernia. Hetkeä myöhemmin vuorossa oli Mesut Özil ja heti perään Mario Götze.

Hallitseva maailmanmestari vyörytti hyökkäyksiä jatkuvana virtana, eikä maailmanlistalla sijalla 25 oleva Pohjois-Irlanti pystynyt muuta kuin keskittymään maalinsa varjelemiseen.

27. minuutilla sihti alkoi vähitellen parantua, ja Müller puski jo tolppaan.

Pari minuuttia myöhemmin Saksa vihdoin onnistui. Ensimmäisen ottelunsa EM-turnauksessa pelannut Mario Gomez pelasi Müllerin kanssa seinän ja sai lopulta lauottua pallon Pohjois-Irlannin puolustajan kautta verkkoon.

35. minuutilla maalipuut kolisivat taas, kun Müller laukoi ylärimaan.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Götze pelattiin jo ensiminuuteilla kahdesti loistaviin maalipaikkoihin, mutta mies ei saanut palloa verkkoon. Ensin McGovern esitti upean lähitorjunnan ja hetkeä myöhemmin Götze laukoi läheltä ohi.

Vähitellen Saksan paine hellitti hieman, ja Pohjois-Irlanti pääsi edes välillä hengähtämään. Maalipaikkoja altavastaaja ei kuitenkaan pystynyt luomaan, ja loppu pelattiin varsin sopuisasti ilman huipputilanteita.

Saksa vei ottelun pallonhallinnan 71–29 ja laukaukset 26–2.

Puolan sankariksi nousi Jakub Blaszczykowski, joka viimeisteli ottelun ainoan maalin toisella puoliajalla. Maali ei riittänyt lohkovoittoon, mutta varmisti puhtaan pelin alkulohkossa.

54. minuutilla Puola pelasi kulman lyhyenä ja Blaszczykowski laukoi lopulta rangaistusalueen sisältä pallon vasemmallaan takakulmaan.

Hetkeä myöhemmin Puola oli lähellä onnistua uudestaan, mutta Bartosz Kapustka laukoi puolittaisen läpiajonsa päätteeksi sivuverkkoon.

Puola oli alussa terävänä, ja Robert Lewandowski pääsi ohjaamaan aivan avoimesta paikasta jo neljännellä minuutilla, mutta laukaus leijui yli maalin.

Alun jälkeen nollakerholainen Ukraina sai otteen pelistä, ja pallonhallinta ensimmäisellä puoliajalla meni sille peräti 63–37.

Toinen puoliaika oli pitkälti ensimmäisen toisinto, ja Ukraina hallitsi palloa. Se voitti laukaukset peräti 19–9 ja maalia kohti 5–3.

Sveitsille tulokset todennäköisesti kelpasivat, sillä Saksan lohkovoitto toi neljännesvälierissä vastustajaksi Puolan.

Pohjois-Irlanti puolestaan ohitti lohkokolmosten vertailussa Albanian paremman maalieronsa turvin. B-lohkossa kolmanneksi selvinnyt Slovakia varmisti paikkansa jatkopeleissä.

Christian Hartmann / Reuters
Thomas Müller ja Mats Hummels kiittivät kannattajia ottelun jälkene.
Thomas Müller ja Mats Hummels kiittivät kannattajia ottelun jälkene.
JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters
Jakub Blaszczykowski iski Puolan ainoan maalin.
Jakub Blaszczykowski iski Puolan ainoan maalin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!