Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Portugali vältti kuolemankaavion – EM-kisojen huippumailla edessä kivikkoinen tie kohti finaalia

Neljännesvälieräparit ovat Sveitsi–Puola, Italia–Espanja, Kroatia–Portugali, Saksa–Slovakia, Englanti–Islanti, Unkari–Belgia, Wales–Pohjois-Irlanti ja Ranska–Irlanti

Urheilu
 
MAX ROSSI / Reuters
Jordan Henderson ja Englannin päävalmentaja Roy Hodgson kohtaavat seuraavalla seuraavalla kierroksella Islannin.
Jordan Henderson ja Englannin päävalmentaja Roy Hodgson kohtaavat seuraavalla seuraavalla kierroksella Islannin. Kuva: MAX ROSSI / Reuters

Jalkapallon EM-kisojen alkulohkot saatiin päätökseen tiistaina, ja jatkokaaviot ovat selvillä.

Neljännesvälieräparit ovat Sveitsi–Puola, Italia–Espanja, Kroatia–Portugali, Saksa–Slovakia, Englanti–Islanti, Unkari–Belgia, Wales–Pohjois-Irlanti ja Ranska–Irlanti.

Varmaa on se, että pudotuspeleistä muodostuu huippumaille yllätykselliset ja äärimmäisen vaikeat. Ranska, Espanja, Italia, Englanti ja Saksa joutuivat nimittäin samalle puolelle kaaviota.

Tämä tarkoittaa sitä, että kolme perinteistä menestyjämaata on laulukuorossa ennen välieriä ja vain yksi niistä voi päästä finaaliin.

Toisella puolella kaaviota joukkueilla kuten Kroatia, Wales ja Puola on historialliset mahdollisuudet edetä todella pitkälle. Yksikään kolmikosta ei ole koskaan edennyt EM-kisoissa välieriin asti.

Trion kiusana on kuitenkin Portugali, joka jäi F-lohkossa kolmanneksi ja pääsi ennakkoon arvioituna helpommalle puolella kaaviota.

Lohkovoittajina jatkoon etenivät Ranska, Wales, Saksa, Italia, Kroatia ja Unkari. Lohkokakkosina jatkavat Sveitsi, Puola, Englanti, Espanja, Islanti ja Belgia.

Lisäksi jatkopaikan lunastivat neljä parasta lohkokolmosta, eli Slovakia, Pohjois-Irlanti, Portugali ja Irlanti.

EM-turnauksen neljännesvälierät käynnistyvät lauantaina 25. kesäkuuta otteluilla Sveitsi–Puola, Wales–Pohjois-Irlanti ja Kroatia–Portugali.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?