Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korisliiga: Bisons ei täyttänyt vaatimuksia

Urheilu
 
Minna Raitavuo
Pettyneitä Bisons-pelaajia Korisliigan ratkaisevan 5. loppuottelun jälkeen 19. toukokuuta 2015 Joensuussa.
Pettyneitä Bisons-pelaajia Korisliigan ratkaisevan 5. loppuottelun jälkeen 19. toukokuuta 2015 Joensuussa. Kuva: Minna Raitavuo
Fakta

Bisons kertoi ahdingostaan helmikuussa

  Loimaan Korikonkarit nousi Korisliigaan vuonna 2011 ja vaihtoi sponsorisyistä nimekseen Nilan Bisons.

Seura hankki urheilujohtajakseen Aleksi Valavuoren, joka erosi lokakuussa 2011.

  Nimisponsorisopimus päättyi keväällä 2014, ja joukkueesta tuli Loimaa Bisons.

  HS uutisoi Loimaan Bisonsin talousvaikeuksista viime helmikuussa. Kahden varainhankkijan vetäytyminen seuran toiminnasta jätti sen vaikeaan tilanteeseen. Seurauksena Bisons vapautti avainpelaajiaan.

  Seura päätti luopua kansainvälisistä sarjoista helmikuussa 2016 ja aloitti

kannattajilleen suunnatun rahankeruukampanjan.

  Teemu Selänne osti viisi prosenttia seuran osakkeista vuonna 2015.

Loimaan Bisons on suljettu Korisliigasta.

Koripalloliiton liittohallitus myönsi maanantaina Korisliigan sarjapaikat kaudelle 2016–2017. Loimaan Korikonkarien, jonka sopimusyhteisö on viime vuodet ollut Bisons BC, sarjalisenssihakemus kuitenkin evättiin.

Kaksinkertainen Suomen mestari Bisons ei suoriutunut vaadituista velvoitteistaan määräaikaan mennessä.

Koripalloliiton toimitusjohtajan Jari Tourusen mukaan sarjasta sulkemisen syynä oli se, etteivät loimaalaiset täyttäneet heille asetettuja taloudellisia vaatimuksia. Lisenssiryhmä oli tehnyt asiasta esityksen Koripalloliiton hallitukselle, joka teki päätöksen maanantai-iltana.

”Bisons on samalla viivalla kaikkien muiden kanssa. Aikataulut ja kriteerit ovat olleet kaikilla seuroilla tiedossa, eikä Bisons pystynyt täyttämään kriteerejä aikataulun puitteissa”, Tourunen sanoi.

”Meille ei oikeasti jäänyt vaihtoehtoja. Lisäajan antaminen Bisonsille olisi vaatinut sääntöjemme muuttamista lennosta tai ratkaisuja, jotka eivät ole sääntöjemme mukaan perusteltuja. Seuran toimittamat selvitykset eivät myöskään olleet riittäviä.”

”Meillä oli riittävät perusteet päätöksen tekemiseen. Tämä on raskas ja ikävä asia.”

Bisonsin korvaa Korisliigassa Lapuan Kobra-Basket, joka putosi viime keväänä sarjasta jäätyään runkosarjan viimeiseksi. Sarjan muut lisenssit menivät BC Nokialle, Helsinki Seagullsille, Joensuun Katajalle, Kauhajoen Karhulle, Kouvolan Kouvoille KTP-Basketille, Salon Vilppaalle, Tampereen Pyrinnölle ja UU-Korihaille.

Bisons kommentoi asiaa maanantai-iltana omilla verkkosivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa.

”Koripalloliiton liittohallitukselta tänään saamamme päätöksen mukaan emme saa liigalisenssiä, koska emme ole täyttäneet kaikkia liigalisenssin talousvaatimuksia asetetuissa aikatauluissa”, Bisons tiedotti.

”Olemme saaneet rahoituksen järjestettyä ja saisimme pöydän täysin puhtaaksi, mutta olisimme tarvinneet tähän muutaman päivän lisäajan. Koripalloliiton säännöstö ei tähän lisäaikaan taipunut, joten todennäköisesti nyt joudutaan vetämään töpseli irti seinästä ja yksi tarina saa päätöksensä.”

”Toivoimme todella, ettei tähän olisi jouduttu. Toivoimme, että Bisonsin viiden vuoden aikana suomalaisen koriskenttään synnyttämää tarinaa ei olisi vedetty roskakoriin muutaman päivän vuoksi”, suree seuran varapuheenjohtaja Ari Hannulla tiedotteessa.

”Ilmeisesti suomalainen koripalloilu ei tarvitse Bisonsia? Ehkä valitamme päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan, ehkä emme.”

Tourunen näkee Bisonsin kohtalon valitettavana. Hänen mukaansa tällaiset tapaukset eivät koskaan ole hyviä koripallolle tai liigalle.

”Bisons on pärjännyt hyvin ja tehnyt hyvää työtä. Toisaalta nousijalla [Lapuan Kobra-Basket] on mahdollisuus nyt osoittaa urheilullisin perustein, että se kuuluu liigaan.”

Koripalloliiton mukaan Bisons ei saa hakea paikkaa ykkösdivarista. Läntisen alueen kakkosdivisioonaan se on sen sijaan tervetullut.

”He eivät ole ilmoittaneet, mitä aikovat tehdä. Liitto odottaa heidän ratkaisuaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!