Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauden kärkituloksen hypännyt Isinbajeva elättelee yhä Rion olympiatoiveita – ”Terveiset Venäjältä vastustajilleni”

Urheilu
 
SERGEI KARPUKHIN
Venäjän Jelena Isinbajeva hyppäsi Tšeboksaryssa 21. kesäkuuta.
Venäjän Jelena Isinbajeva hyppäsi Tšeboksaryssa 21. kesäkuuta. Kuva: SERGEI KARPUKHIN

Kaikkien aikojen menestynein naisseiväshyppääjä Jelena Isinbajeva oli jo hylännyt toiveet uransa lopettamisesta Rion olympialaisiin. Kisat olisivat hänen uransa viidennet.

34-vuotias urheilija hyppäsi eilen maailman kauden kärkituloksen 4,90 pitkän äitiysloman jälkeen. Samalla hän voitti Venäjän mestaruuden Tšeboksaryssa järjestetyissä kisoissa.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti viime perjantain kokouksessaan, etteivät venäläiset yleisurheilijat saa kilpailla olympialaisissa maan dopingskandaalista johtuen.

Kansainvälinen olympiakomitea julisti kuitenkin tiistaina, että maan saamaa rangaistusta saatetaan kiertää yksittäisten urheilijoiden kohdalla. Isinbajeva, joka ei ole narahtanut meldoniumista, voi päästä mukaan, jos IAAF hänet hyväksyy.

Vastaavaa porsaanreikää esitettiin jo aiemmin, mutta silloin tietyt venäläisurheilijat olisivat saaneet kilpailla vain neutraaleina yksilöinä eivätkä maansa lipun alla. Sitä Isinbajeva ei kuitenkaan olisi hyväksynyt.

”Täytyy myöntää, että tunnen syvällä sisimmässäni toivon pilkahduksen”, Isinbajeva kertoi AFP:lle Venäjän mestaruuden ratkaistuaan. ”Kaikki toivo ei ole vielä mennyt.”

Kaksinkertainen olympiavoittaja on yhä loistavassa kunnossa, vaikka kilpaili eilen ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuoteen saatuaan lapsen 2014. Hän yritti jopa maailmaennätystä 5,07, joka olisi parantanut vuoden 2009 ennätystä bubkamaisesti sentillä.

Isinbajeva on ilmoittanut, että mikäli kisamatka Rioon ei onnistu, jäi eilinen kisa Volgan rannalla hänen uransa viimeiseksi.

”Toivottavasti voin lopettaa urani Riossa. Eilen olin epätoivoinen, tänään optimistinen.”

”Pääasia on, että Jelena Isinbajevalla on nyt maailman kauden kärkitulos. Terveiset Venäjältä vastustajilleni”, Isinbajeva sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?