Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Petteri Koposen paketti on kunnossa

Suomen ykköskoripalloilija jatkamassa vielä vuoden Venäjällä, vaikka NBA kiinnostaa yhä. Ensi vuonna pelataan hänen maajoukkueuransa tärkein turnaus.

Urheilu
 
Anni Reenpää / Lehtikuva
Petteri Koponen tekee yhteistyötä Helsingissä elokuussa pelattavan suuren katukoristurnauksen kanssa.
Petteri Koponen tekee yhteistyötä Helsingissä elokuussa pelattavan suuren katukoristurnauksen kanssa. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva

Koripalloilija Petteri Koponen on tyytyväinen oloihinsa Moskovassa ja BC Himki -seurassa.

Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan suurin syy siihen, miksei tänä kesänäkään luultavasti saada uutisia suomalaispelaajan siirrosta NBA:han. Koposen sopimusta venäläisseuran kanssa on jäljellä vuosi.

”Kesällä voi tapahtua kaikenlaista, mutta nyt tuntuu, ettei mistään tule parempaa pakettia kuin mikä Himkissä on”, Koponen sanoo.

Äkkiseltään voisi arvella mainittuun pakettiin kuuluvan sen, että nuori perhe viihtyy tutussa ympäristössä. Koposesta tuli isä viime kesänä, eikä yksivuotiaan kanssa ole välttämättä helppo muuttaa.

”Perhe joustaa aika hyvin, pelillisistä syistä tehdään päätökset. Niitä ovat esimerkiksi oma rooli joukkueessa ja taloudellinen puoli”, Koponen kuitenkin toteaa.

Kotona on hänen mukaansa jopa vihjattu, että muitakin paikkoja olisi mukava nähdä. Toive on ymmärrettävä, sillä Koponen on pelannut Himkissä neljä vuotta ja sitä ennen vierähti yhtä pitkä jakso Italian Bolognassa.

Koposen, puoliso Linda Hatakan ja yksivuotiaan pojan ensi syksyn ja talven kotipaikka varmistuu lopullisesti vasta heinäkuussa, jolloin Koposella on taas mahdollisuus lähteä NBA:han kesken sopimuskauden.

”En usko, että sieltä on tänä kesänäkään tarjolla riittävän hyvää pakettia. Kävin keskusteluja viime vuonna, eikä sellaista löytynyt silloin. Mutta eihän sitä koskaan tiedä”, Koponen pyörittelee.

Hän korostaa sitä, ettei ole hylännyt NBA-haaveita. Pohjois-Amerikassa pelaaminen houkuttaisi, mutta mikään pakkomielle se ei ole. Hän ei aio lähteä USA:han minimisopimuksella.

”Tähän mennessä asiat ovat olleet hyvin täällä. Joka vuosi kauden jälkeen istutaan alas katsomaan, mitä on tarjolla”, Koponen painottaa.

NBA kiehtoo sen verran, että hän pitää mahdollisena sinne lähtemistä myös hiukan heikommalla paketilla joskus tulevaisuudessa. 28-vuotias takamies on ikänsä puolesta absoluuttisella huipputasolla vielä muutaman vuoden.

NBA-sopimuksen pitäisi silti syntyä Koposen oman arvion mukaan parin, kolmen seuraavan vuoden aikana.

Euroopassakin riittää saavutettavaa. Himki hävisi harmittavasti Real Madridille ratkaisevan kamppailun Euroliigassa ja VTB-liigassa sen pudotti välierissä mestarijoukkue Moskovan TsSKA.

Himki oli satsannut kauteen ja hankkinut riveihinsä muun muassa yhden parhaan Euroopassa pelaavan koripalloilijan, Aleksei Švedin. Tavoitteet eivät siis toteutuneet, ja maaliskuussa seuraan tuli uusi valmentaja, Duško Ivanović.

Koposen pakettiin kuuluu eittämättä hyvä valmennus, ja sen montenegrolainen Ivanović osaa. Hänen tiedetään pitävän joukkueissaan hyvin rankkoja harjoituksia.

”Ammattimiestäkin vähän pelottaa preseason [harjoittelukausi juuri ennen sarjojen alkua]. Kovaa mennään”, Koponen naurahtaa. Hänelle jäi kevään viimeisistä peleistä sellainen kuva, että oli saanut uuden valmentajan luottamuksen.

Huippukausi Himkissä olisi tärkeää Koposen uralle, mutta myös koripallomaajoukkueelle. Suomi isännöi lajin EM-kisoja syyskuussa 2017. Koponen on silloin juuri parhaassa iässä pelaajana, joten hän odottaa turnausta vesi kielellä.

”Toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja saamme hyvän valmistautumisen. Kyllähän kotikisat ovat jotain sellaista, mitä kelpaa kiikkutuolissa muistella”, Koponen tunnelmoi jo etukäteen.

Kotikisat voivat hyvinkin olla Koposen maajoukkueuran kohokohta. Suomella on hyvä joukkue ja kotikisoissa katsomo ääriään myötä täynnä Susijengin faneja.

”Jäimme viimeksi ärsyttävän lähelle jatkopaikkaa. En näe syitä, miksi emme voisi menestyä”, Koponen sanoo.

Koponen kävi Helsingissä kertomassa elokuussa järjestettävästä suuresta katukoristapahtumasta. Ydinkeskustan alueella pelattavan turnauksen tuotot menevät lasten ja nuorten koripalloharrastuksen tukemiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!