Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Unkari venyi tasapeliin Portugalia vastaan – Cristiano Ronaldo teki EM-kisahistoriaa

Urheilu
 
Kai Pfaffenbach / Reuters
Zoltan Gera iski avausmaalin Portugalin verkkoon.
Zoltan Gera iski avausmaalin Portugalin verkkoon. Kuva: Kai Pfaffenbach / Reuters

Jalkapallon EM-kisoissa nähtiin tähän asti dramaattisimmat käänteet, kun lohkossa F ratkaistiin jatkopaikkoja.

Portugali ja Unkari pelasivat todella värikkäiden vaiheiden jälkeen tasapelin lukemin 3–3, mikä varmisti Unkarille lohkovoiton. Puolivälierässä vastaan asettuu E-lohkon kakkonen.

F-lohkon toiseksi nousi viime hetken maalilla Islanti, joka kaatoi Itävallan 2–1. Portugali oli kolmas. Islanti kohtaa neljännesvälierässä Englannin, kun Portugali saa vastaansa Kroatian.

Unkarin avausmaalin iski ottelutapahtumien vastaisesti joukkueen profiilipelaajiin kuuluva Zoltan Gera, jonka upea vasemman jalan laukaus noin 20 metristä läpäisi pelaajamuurin ja painui vastustamattomasti Rui Patricion vartioiman maalin alakulmaan, kun peliä oli takana 19 minuuttia.

Nani viimeisteli Portugalin tasoituksen Cristiano Ronaldon syötöstä hetki ennen taukoa.

2–1-johtomaalin viimeisteli toisen puoliajan alussa Balazs Dzsudzsak, jonka vapaapotku muutti suuntaa muurista ja jätti Rui Patricion haromaan tyhjää.

Ronaldo tasoitti vain hetkeä myöhemmin, kun hän ohjasi taidokkaasti kantapäällään Joao Marion keskityksen takanurkkaan.

Ronaldo teki maalillaan historiaa, sillä hän on ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa neljässä peräkkäisessä EM-lopputurnauksessa.

Unkari ei kuitenkaan luovuttanut, vaan viisi minuuttia Ronaldon tasoituksen jälkeen Dzsudzsak osui jälleen. Ensin mies laukoi vapaapotkun päin muuria, mutta sai pallon uudestaan ja laukoi puolustajan jalan kautta takanurkkaan.

Ronaldon vastausta ei tarvinnut odottaa kauan. Ricardo Quaresma keskitti, ja joukkueen suurin tähti puski helposti ottelun toisen maalinsa, kun ottelua oli takana 62 minuuttia.

Islannin avausmaalin iski 18. minuutilla pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta Jon Dadi Bödvarsson, joka pääsi kääntämään pallon alakulmaan puolustajan estelyistä huolimatta.

Itävallan Alexander Dragovic pääsi yrittämään tasoituksen tekoa rangaistuspilkulta, mutta laukaus kolahti tolpasta takaisin kentälle.

Itävalta sai tasoituksen tunnin pelin jälkeen. Alessandro Schöpf luikerteli tiensä rangaistusalueelle ja sijoitti alakulmaan ohi maalivahti Hannes Thor Halldorssonin.

Tämän jälkeen Itävalta painoi vimmatusti päälle, mutta Islannin uhrautuva puolustus teki kerta toisensa jälkeen yritykset tyhjiksi.

Islannin Arnor Ingvi Traustason viimeisteli loppulukemat ottelun viime hetkillä.

JOHN SIBLEY
Islanti juhli avausmaalia.
Islanti juhli avausmaalia.
Robert Pratta
Cristiano Ronaldo sai maalitilinsä auki.
Cristiano Ronaldo sai maalitilinsä auki.
Max Rossi
Balazs Dzsudzsak osui kahdesti muutaman minuutin välein.
Balazs Dzsudzsak osui kahdesti muutaman minuutin välein.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!