Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jussi Salonoja rakensi urheiluimperiumin Espooseen

Espoo United tuo taloudellista turvaa. Jääkiekkojoukkue yrittää päästä kolmessa vuodessa Liigaan

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Kuva: Vesa Moilanen

Juhannusviikon yksi kiinnostavimmista urheilupaukuista jysähti keskiviikkona Espoossa, kun liikemies ja monimiljonääri Jussi Salonoja julkisti uuden seuran ja siihen kuuluvat lajit.

Jo aiemmin oli tiedossa, että Espoo United aloittaa syksyllä jääkiekon Mestiksessä. Nyt tiedetään, että samaan seuraan siirtyvät myös SM-sarjassa pelaava Bluesin naisten jääkiekkojoukkue, naisten Korisliigassa pelaava Honka ja miesten koripallon ykkösdivisioonassa pelaava Honka.

Salonojan tuore hanke alkoi saada vauhtia sen jälkeen, kun Espoon jalkapallossa ja jääkiekossa katosivat miesten pääsarjajoukkueet.

”Tuli aikaa miettiä asioita. Edustusjoukkueiden kokoamisella saman lipun alle haetaan taloudellista turvaa ja yhteisöllisyyttä espoolaiseen urheiluun. Keskustelut seurojen [Blues ja Honka] kanssa eivät olleet vaikeita”, kertoi Salonoja.

Junioritoiminta jatkuu Bluesissa ja Hongassa entiseen malliin.

”Teemme tiivistä yhteistyötä kasvattajaseurojen kanssa”, sanoi Salonoja ja mainitsi, että Espoo United antaa ilmaiseksi junioreille 3 000 kausikorttia edustusjoukkueiden otteluihin.

Espoon Unitedin neljän joukkueen yhteisbudjetti on noin miljoona euroa. Leijonanosan – noin 800 000 euroa – siitä vie Mestiksessä aloittava kiekkojoukkue.

Aurinko paistoi Metro-areenan ulkopuolella, ja sisätiloissa pöydän takana intoa ja tyytyväisyyttä huokui kymmenen sinivalkoisiin paitoihin sonnustautunutta urheiluihmistä. Heidän joukossaan oli myös Kim Hirschovits, Espoo Unitedin kiekkomiehistön nimekkäin pelaaja.

Hirschovits, 34, pelasi päättyneellä kaudella Bluesissa ja Kärpissä. Keväällä 2015 Liigan runkosarjan parhaana palkittu hyökkääjä jatkaa uraansa Espoossa 3+1-vuotisella sopimuksella.

”Yhteydenottoja tuli ulkomailta ja Liigan seuroista, mutta sitouduin tähän juttuun. En todellakaan tullut jäähdyttelemään Mestikseen. Haluan auttaa joukkuetta ja olla avuksi nuoremmille pelaajille”, totesi Hirschovits.

Espoo Unitedin joukkuetta valmentaa Timo Hirvonen, ja joukkueen kokoamisesta huolehtii Petri Pakaslahti. Tällä hetkellä joukkueella on 14 sopimuspelaajaa.

”Etenemme rauhallisesti. Tavoitteena on, että pääsemme Liigaan kolmen vuoden kuluessa”, sanoi Salonoja.

Salonoja ei aio panostaa kalliisiin pelaajahankintoihin.

”Pyrimme saamaan omista espoolaisista junioreista pelaajia joukkueeseemme.”

Vesa Moilanen / Lehtikuva
Kim Hirschovits on Espoo Unitedin jääkiekkojoukkueen nimekkäin pelaaja.
Kim Hirschovits on Espoo Unitedin jääkiekkojoukkueen nimekkäin pelaaja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!