Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Islannin EM-unelma jatkuu – viime hetken voittomaali Itävaltaa vastaan

Urheilu
 
CHARLES PLATIAU / Reuters
Islanti juhli jatkopaikkaa.
Islanti juhli jatkopaikkaa. Kuva: CHARLES PLATIAU / Reuters

Pariisi.

Islanti oli jo ennen EM-turnaus sensaatiojoukkue, ja turnauksessa se on jatkanut samaan malliin. EM-turnauksen pienimmän kansakunnan joukko on nyt 16 parhaan joukossa.

Islannin jatkopaikka varmistui lopullisesti ottelun loppuhetkillä, kun vaihtopelaaja Arnor Traustason teki vastahyökkäyksen päätteeksi 2–1-voittomaalin Robert Almerin selän taakse.

Islanti näytti heti avausjakson alussa siltä, että se ei todellakaan tyydy peruuttelemaan ja varmistelemaan tasapeliä. Johann Gudmundsson laukoi tolppaan toisella minuutilla heti ensimmäisessä Islannin hyökkäyksessä

19. minuutilla Aron Gunnarsson heitti pitkän heiton maalille, ja pallo päätyi Jón Dadi Bödvarssonille, joka laukoi Islannin 1–0-johtoon. Se oli Kaiserslauternin hyökkääjän toinen maali maajoukkueessa.

Islannin puolustus näytti ajoittain haparoivan, ja vääjäämättömältä näyttänyt virhe tuli 37. minuutilla, kun Ari Skúlason aiheutti pilkun rikkomalla David Alabaa. Oli jokseenkin outoa, että pilkulle ei astellut Alaba itse tai Marko Arnautović, vaan Aleksandar Dragović.

Islannin maalivahti Hannes Halldórsson oli hyvin mukana Dragovićin pilkussa, ja Dragovic laukoi päin tolppaa. Stade de Francella olleet 30 000 itävaltalaiskannattajaa ihmetteli, miten väärällä jalalla ottelu oli alkanutkaan, ja samaan aikaan noin 10 000 vahvuinen islantilaisten joukko riemuitsi helpottuneesti.

Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Alaba osoitti jälleen vaarallisuuttaan, kun hän syötti Arnautovićille rangaistusalueen sisään, mutta syöttö lipui vähän ohi.

Toisesta puoliajasta tuli aika perinteistä päädystä päätyyn futista, jossa Itävallalla oli ohjat hallussaan ja vaarallisimmat tilanteet.

Toisen puoliajan alussa Árnason blokkasi Alaan maalia kohti suuntautuneen laukauksen.

49. minuutilla Gylfi Sigurdsson taisteli tiensä rangaistusalueelle ja laukoi vähän ohi maalin takanurkasta.

Islannin puolustus murtui tunnin kohdalla, kun Alesandro Schöpf harhautti rangaistusalueen edessä Árnasonin ja laukoi pallon takanurkkaan. Itävalta oli askeleen lähempänä

65. minuutilla Almer torjui Sigurdssonin laukauksen

Marcel Sabitzer ohjasi keskityksestä pallon vähän ohi maalin. 73. minuutilla Halldórsson torjui Schöpfin laukauksen loistavalla torjunnallaan ja piti Islannin haaveet elossa.

Islanti näytti väsyvän toisella puoliajalla ilman pallonhallintaa. Se johti muun muassa Alaban vapaapotkuun, jonka Halldórsson torjui kulmaksi.

Islannin puolustus kesti loppuun asti, ja lopun vastahyökkäysmaali sinetöi sensaatiomaisen voiton ja jatkopaikan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!