Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maalivahti Hannes Thór on myös ohjaaja: ”Islannin menestyksestä tulisi liian kliseinen elokuva”

Urheilu
 
CHARLES PLATIAU / Reuters
Hannes Thór Halldórsson oli hyvin mukana Itävallan rangaistuspotkussa. Onneksi pallo meni tolpan kautta ohi maalin.
Hannes Thór Halldórsson oli hyvin mukana Itävallan rangaistuspotkussa. Onneksi pallo meni tolpan kautta ohi maalin. Kuva: CHARLES PLATIAU / Reuters
Kuka?

Hannes Thór Halldórsson

  Syntynyt 27. 4. 1984 Reykjavikissa.

  Islannin maajoukkueen ja hollantilaisseura NEC:n 193-senttinen maalivahti.

  Aiemmat seurat: Leiknir, Afturelding, Stjärnan, Fram, KR, Brann, Sandnes Ulf ja FK Bodø/Glimt.

  Ammatti: elokuvaohjaaja.

  Maajoukkueessa 36 ottelua.

Islanti–Itävalta 2–1

Pariisi

Sankarimaalivahti Hannes Thór Halldórsson oli onnellinen ja kysytty mies Islannin jatkopaikan varmistuttua.

”En usko, että olen koskaan ollut näin onnellinen, paitsi ehkä lapseni syntyessä. Tänään unelmat toteutuivat”, Hannes Thór Halldórsson kertoi Helsingin Sanomille alkulohkon Itävalta-voiton jälkeen.

Islannin tarina on kaikessa dramaattisuudessaan elokuvakamaa. Ja jos sellainen elokuva joskus tehdään, on elokuvaohjaajana työskennellyt Halldórsson pätevä mies sen ohjaajaksi.

”Uskon, että jos tästä tekisi elokuvan, siitä tulisi liiankin kliseinen. Ei siitä tulisi hyvää elokuvaa, jota ihmiset ostaisivat. Tämä on liiankin uskomatonta”, Halldórsson sanoi.

Islannin 2–1-voitto Itävallasta Arnor Traustasonin viime minuutin maalilla merkitsi, että sensaatiojoukkuetta on neljännesvälierissä vastassa Englanti.

Mitä ajattelet Englannin kohtaamisesta?

”Meille se oli unelmaskenaario. Kaikki islantilaiset halusivat kohdata Englannin. Olemme halunneet kohdata Englannin jo 50 vuoden ajan. Joka kerta toivomme sitä, kun on karsinnat”, Halldórsson kertoi.

Oletko kohdannut aiemmin englantilaisjoukkueita

”Enpä taida olla. Odotamme kovasti kohtaamista ja aiomme mennä jatkoon”, Halldórsson sanoi.

Halldórssonilla on työ odottamassa jalkapallouran jälkeen. Halldórsson kertoi Sports Illustrated -lehdelle vuonna 2013 aloittaneensa elokuvien teon 12-vuotiaana alkeellisilla resursseilla. Ensimmäinen elokuva oli eräänlainen Supermies-elokuva, jossa sankari oli nimeltään Swimming Man.

Vielä kaksi vuotta sitten Halldórsson teki päätyökseen ohjaajan töitä. Halldórsson kertoi haastattelussa, että oli vaativaa tehdä filmejä ja harjoitella sitten kello viideltä joka ilta.

Hän ohjasi Icelandairille mainoksen, jossa esiintyivät hänen joukkuekaverinsa maajoukkueesta. Halldórssonin haave toteutui lopulta, kun hän sai ohjattavakseen Islannin Euroviisu-kappaleen videon vuonna 2012.

”Se oli tehtävälistallani niiden asioiden joukossa, jotka halusin tehdä. Olin euroviisufani lapsena, ja olisin ollut närkästynyt, jos minua ei olisi pyydetty ohjaamaan videota”, Halldórsson kertoi Sports Illustratedille.

Neljä vuotta sitten olisi ollut hyvin vaikea uskoa, että Helsingissä Sonera-stadionilla maaleja imuroinut maalivahti olisi jonain päivänä Islannin sankarimaalivahti EM-turnauksessa.

Heinäkuussa 2012 HJK pelasi KR Reykjavikia vastaan Mestarien liigan toisella karsintakierroksella ja murskasi islantilaisvastustajansa jo ensimmäisessä osaottelussa maalein 7–0.

”Olen kokenut paljon pahempiakin tappioita menneisyydessä”, Halldórsson kertoi HS:lle Itävalta-ottelun jälkeen.

Sen jälkeen Halldórsson ei ole päästänytkään selkänsä taakse neljää maalia enempää yksittäisessä ottelussa.

Kelataan neljä vuotta eteenpäin. Portugali laukoi Islantia vastaan 26 kertaa, joista yhdeksän kertaa maalia kohti. Halldórsson teki kahdeksan torjuntaa, mikä oli siihen mennessä suurin määrä minkään joukkueen maalivahdille yksittäisessä ottelussa.

Seuraavassa ottelussa Unkaria vastaan Halldórsson loisti taas, ja päästi vasta loppuhetkillä maalin.

Halldórssonista tuli noissa kahdessa ottelussa yksi Islannin suurista sankareista. Tarina sai jatkoa Itävaltaa vastaan, kun hän päästi vain yhden maalin alkulohkon viimeisessä ottelussa. Alessandro Schöpf teki Itävallan tasoituksen toisella puoliajalla Jón Dadi Bödvarssonin avausmaalin jälkeen.

Lars Lagerbäck [päävalmentaja] sanoi olleensa tyyni, paitsi viimeisen viidentoista minuutin aikana. Hän oli erittäin onnellinen”, Halldórsson sanoi valmentajansa reaktioista.

Hän kertoi Sports Illustratedin haastattelussa haluavansa ohjata jalkapallouransa aikana yhden täyspitkän elokuvan. Siitä piti tulla kauhuelokuva. Ranskasta hänellä olisi materiaalia myös eeppiseen urheiluelokuvaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!