Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaiset haikeita Zlatanin jäähyväisistä

Urheilu
 
EDDIE KEOGH / Reuters
Zlatan Ibrahimović riisui kapteenin nauhansa heti ottelun päätyttyä ja kiitti ruotsalaisfaneja.
Zlatan Ibrahimović riisui kapteenin nauhansa heti ottelun päätyttyä ja kiitti ruotsalaisfaneja. Kuva: EDDIE KEOGH / Reuters

Ruotsin lehtien verkkosivuilla kaksi aihetta kamppaili etusivutilasta torstaina aamuna: Brittien mahdollinen poistuminen EU:sta ja Zlatan Ibrahimovićin varmistunut poistuminen maajoukkueesta.

Niistä jälkimmäinen herätti enemmän tunteita. Zlatanin viimeiseksi otteluksi Ruotsin keltaisessa maajoukkuepaidassa jäi EM-kisojen alkulohkon päätöskamppailu Belgiaa vastaan. Ruotsi hävisi 0–1 jäi jumboksi.

Esimerkiksi Aftonbladet uhrasi Zlatanille monta juttua. Lehden verkkosivuilla kuvaillaan, kuinka hän riisui kapteenin nauhansa heti Belgia-ottelun päätösvihellyksen jälkeen ja meni selvästi liikuttuneena kiittämään Nizzan stadionin lehterien ruotsalaisfaneja.

Pukukopissa olivat vuorossa toiset jäähyväiset. Ruotsia kisoissa valmentanut Erik Hamrén jättää tehtävänsä ja piti joukkueelle pitkän puheen.

Zlatan pääsi kertomaan tunnoistaan tiedotusvälineille vastaan myöhään yöllä.

”Jään kaipaamaan eniten maajoukkuepaidan pukemista ylleni. Olen ollut siitä ylpeä ja Ruotsin edustamisesta. Aluksi tulee tyhjä tunne, mutta pian maajoukkue pelaa taas, enkä minä voi olla enää vaikuttamassa kenttätapahtumiin”, Zlatan tunnelmoi Aftonbladetille.

”15 vuotta maajoukkueessa ja sain olla kapteenina. Tulen pienestä Rosengårdista ja tein Ruotsista oman maani.”

Zlatania ylistettiin tietenkin myös sosiaalisessa mediassa. Monet ruotsalaiset jalkapallokirjoittajat ja kommentoijat kutsuivat Zlatanin lähtöä aikakauden päätökseksi ruotsalaisessa jalkapallossa.

Kiitosten lisäksi kirjoituksissa tuotiin esiin huoli siitä, että Zlatan jättää maajoukkueeseen valtavan aukon, jota ei niin vain paikata. Vielä pari viikkoa sitten Zlatanin spekuloitiin jopa osallistuvan Rion olympialaisiin ns. yli-ikäisenä pelaajana.

Nyt nuo puheet on unohdettu ja Ruotsi etsii uusia huippupelaajia täyttämään ”tyhjyyttä”. Sitä ei ainakaan helpota se, että myös keskikenttäpelaaja Kim Källström ja maalivahti Anders Isaksson pelasivat EM-kisoissa viimeisen maaottelunsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!