Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Patrik Laine ei halua pilata suurta päiväänsä jännittämällä

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Patrik Laineen nousu yhdeksi jääkiekkomaailman puhutuimmista nimistä on ollut nopea.
Patrik Laineen nousu yhdeksi jääkiekkomaailman puhutuimmista nimistä on ollut nopea. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

NHL:n 2016 varaustilaisuuden huippuprospektit kävivät torstaina vielä veneajelulla Niagaran putouksilla ja pitivät viimeisen mediatilaisuutensa Buffalon satamassa.

Patrik Laine piti viimeisen NHL-uraansa edeltävän lehdistötilaisuuden pieneltä näköalapaikalla, Erie-järven rannassa. Perjantaina paikalle First Niagara Centeriin tullaan parhaisiin pukeutuneina. Vanhemmat, perheenjäsenet, ystävät ja agentti mukana. NHL:n varaustilaisuuteen tulee yleensä tuhansia ihmisiä paikalle. Se on suuri ja jännittävä päivä kaikille asianomaisille.

Kakkosvaraukseksi povattu tamperelainen ei halua pilata tunnelmaa turhalla jännittämisellä. ”Ei jännitä. Ei sitä parane ruveta jännittämään. Hienoja juttuja ei jännityksellä kannata pilata. Kohta tämä on ohi”, sanoi Laine.

Patrik Laineen nousu yhdeksi jääkiekkomaailman puhutuimmista nimistä on ollut nopea. Raketinomainen.

Vuosi sitten hän halusi ottaa paikan Tapparan liigajoukkueessa. Kausi ylitti kaikki odotukset. Seuraava askel on paljon isompi.

”Kun vain pääsisi pelaamaan NHL:ssä. Ei mitään muuta tavoitetta. Hyvä World Cup. Nyt on vähän eri sarjasta kysymys. Pitää ensin päästä pelaamaan. Katsotaan sitten.”

Jouni Nieminen
Patrik Lainetta tentataan Buffalossa.
Patrik Lainetta tentataan Buffalossa.

Kanadalaistoimittajien kysymykseen NHL-valmiudesta Laineella oli hyvä vastaus.

”En ole vielä valmis. Mutta kesän jälkeen olen valmis.”

Laine aikoo viettää kesästä kaksi kuukautta Turussa, voimavalmentaja Hannu Rautalan ohjauksessa.

”Kaikkeen panostetaan. Terävyyttä, pieni kaukalo ja kaikki tapahtuu niin äkkiä, selvitti Laine tavoitteitaan kesäharjoitteluun.

”Jalkoihin poweria ja uskon, että ihan hyvä siitä tulee.”

”Ei jännitä vielä oikeastaan, mutta kyllä nyt huomaa, että perhosia on vatsassa vähän enemmän kuin mitä aiemmin oli. Kyllä vähän alkaa jo mietityttää. Tämä on viimeinen mediatilaisuus ja nyt alkaa odottelu tämän jälkeen”, sanoi puolestaan Olli Juolevi vähän matkan päässä Laineesta Erie-järven rannalla.

”On se aika nättiä. On se aika iso päätös, ellei sen jälkeen tule heti pelaajakauppoja. Kaikki ovat NHL-joukkueita, on kunnia saada tulla varatuksi.”

Juolevi on asunut vuoden Kanadassa, mutta hän ei ole seurannut NHL-joukkueita pelipaikkoja suunnitellen. Hänen varataan todennäköisesti neljännen ja seitsemän vuoron välillä.

Yhden huhun mukaan neljäntenä varaavan Edmonton Oilersin kykyjenetsijät pitävät enemmän samassa OHL-liigassa pelanneesta Windsor Spitfiresin puolustajasta Mihail Sergatsovista.

”En ole katsonut yhtään NHL:ää sillä silmällä”, hän sanoi. ”Pystyn antamaan jokaisesta joukkueesta parin huippupakin nimet. Kokoonpanojen tutkiminen etukäteen on aika turhaa. Jos menet top 10:ssä tai top 15:ssä, he odottavat, että sinusta tulee yksi kärkipakeista.”

”Pitää vaan tehdä oma hyvä työ. Turha sitä nyt on vielä katsoa.”

Ensimmäiset kymmenen varausvuoroa perjantaina Buffalossa:

1. Toronto Maple Leafs

2. Winnipeg Jets

3. Columbus Blue Jackets

4. Edmonton Oilers

5. Vancouver Canucks

6. Calgary Flames

7. Arizona Coyotes

8. Buffalo Sabres

9. Montreal Canadiens

10. Colorado Avalanche

Jouni Nieminen
Patrik Lainetta tentataan Buffalossa.
Patrik Lainetta tentataan Buffalossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!