Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henrik Dettman pestattiin Ranskan huippujoukkueeseen

Valmentaja Henrik Dettman on tehnyt sopimuksen Ranskan liigan huippujoukkueen Strasbourgin kanssa.

Urheilu
 
Bradley Secker
Henrik Dettman ehti nauttimaan synttärikakkua Besiktasin harjoituksissa keväällä 2015.
Henrik Dettman ehti nauttimaan synttärikakkua Besiktasin harjoituksissa keväällä 2015. Kuva: Bradley Secker

Koripallovalmentaja Henrik Dettman on nimetty ranskalaisen huippujoukkueen Strasbourgin käskijäksi.

Dettman jatkaa myös Suomen maajoukkueen valmentajana. Hänen uusi seuransa Strasbourg hävisi viime kaudella Ranskan liifgan finaaleissa ja eteni loppuotteluun myös Eurocupissa. Sielläkin se hävisi, joten Dettman lähtee Ranskaan kirkastamaan kahta hopeaa.

”Positiivinen juhannusyllätys”, Dettmann sanoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

”En osaa ottaa valintaani henkilökohtaisesti, vaan pidän sopimusta suurena kunnianosoituksena koko suomalaiselle koripalloilulle. Se, että yksi Ranskan viime vuosien menestyneimmistä seuroista tarjoaa tällaisen mahdollisuuden, on osoitus siitä millaisia askeleita suomalainen koripallo on ottanut.”

Dettman aikoo imeä Ranskasta lisää oppia. Uusilla ideoilla on käyttöä, sillä Suomi isännöi syyskuussa 2017 EM-kisoja, ja näyttöhalut kotiyleisön edessä ovat suuret.

”Ne, jotka minut tuntevat myös tietävät, että olen koko ajan läsnä suomalaiselle koripallolle. Se ei ole riippuvaista fyysisestä sijainnistani”, Dettman painottaa.

”Olen innoissani mahdollisuudesta toimia hienossa organisaatiossa ja erinomaisen joukkueen valmentajana. Samalla näen tämän hienona mahdollisuutena kerätä uutta oppia, tietoa lajista – harrastaa julkisesti hyväksyttyä teollisuusvakoilua”, Dettmann kommentoi.

Pitkään valmentanut Dettman, 58, ohjasi Suomen maajoukkuetta ensimmäistä kertaa jo vuonna 1992. Vuodet 1997–2003 hän valmensi Saksan maajoukkuetta.

Edellisen seurajoukkuekomennuksensa Dettman vietti Turkissa vuonna 2015. Hän onnistui pelastamaan keväällä Besiktasin sarjapaikan, mutta jätti seuraavana syksynä seuran.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?