Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppalaispelaajien siirrot Valioliigaan voivat mutkistua Brexitin myötä

Valioliiga ei usko menettävänsä vetovoimaansa maailmanlaajuisen yleisön ja pelaajien silmissä, vaikka Britannia äänestikin EU:sta eroamisen puolesta.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Michael Regan / Getty Images
Leicesterin tanskalaismaalivahti Kasper Schmeichel juhli joukkuetovereineen Valioliigan mestaruutta toukokuussa.
Leicesterin tanskalaismaalivahti Kasper Schmeichel juhli joukkuetovereineen Valioliigan mestaruutta toukokuussa. Kuva: Michael Regan / Getty Images

Englannin jalkapallon pääsarja Valioliiga ei usko menettävänsä vetovoimaansa maailmanlaajuisen yleisön ja pelaajien silmissä, vaikka Britannia äänestikin EU:sta eroamisen puolesta.

Valioliigassa pelasi päättyneellä kaudella 432 eurooppalaista jalkapalloilijaa. Kesän siirtomarkkinoilla saarivaltakuntaan on odotettavissa lisää manner-Euroopan huippupelaajia.

Brexit-äänestystuloksella ei uskota olevan suoria vaikutuksia Valioliigan nykyisiin pelaajiin. Tulevaisuudessa englantilaisseurojen voi kuitenkin olla hankalampi hankkia pelaajia EU-maista.

Valioliigan tiedottaja sanoi Reutersille, että Brexitin epäsuoria vaikutuksia on vaikea arvioida.

”Valioliiga on valtavan suosittu urheilusarja, jolla on vahva vetovoima sekä kotimaassa että ulkomailla. Kansanäänestyksen tulos ei muuta sitä.”

Ero EU:sta voi kuitenkin johtaa jollain aikavälillä poliittisiin päätöksiin ja erilaisiin säädöksiin, jotka vaikuttavat myös urheiluun ja Valioliigaan. Tiedottaja ei kuitenkaan halunnut lähteä arvailemaan niitä.

Britanniassa on tähänkin asti säädelty muualta kuin EU-alueelta tulevien jalkapalloilijoiden siirtoja.

Työlupaa ei ole myönnetty, mikäli brittiseuraan mielivä pelaaja ei ole ollut kokoonpanossa vähintään 30 prosentissa edellisen seuransa otteluista kahden vuoden aikana.

BBC:n teettämä tuore tutkimus osoitti, että mikäli kyseistä sääntöä olisi noudatettu EU-maiden pelaajiin, yli sata nykyistä Valioliigan pelaajaa olisi jäänyt vaille työlupaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!