Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten käy lauantain EM-pudotuspeleissä? – EM-turnauksen yllättäjät kohtaavat Ranskassa

Kello 16: Sveitsi–Puola, kello 19: Wales–Pohjois-Irlanti ja kello 22 Kroatia–Portugali.

Urheilu
 
Sergio Perez / Reuters
Kroatia juhli Espanjan kaatamista ja lohkovoittoa.
Kroatia juhli Espanjan kaatamista ja lohkovoittoa. Kuva: Sergio Perez / Reuters

Jalkapallon EM-turnaus jatkuu lauantaina ensimmäisillä neljännesvälieräotteluilla. Tulessa ovat niin sanotulla kaavion heikommalla puolella olevat maat eli näiden otteluiden voittajat ovat koko turnausta ajatellen suuryllättäjiä.

Kello 16: Sveitsi–Puola:

Hyvään eurooppalaiseen keskitasoon kuuluvat Puola ja Sveitsi ratkaisevat ensimmäisenä puolivälieräpaikan.

Puola on ollut EM-turnauksessa tehoton, mutta toisaalta puolustanutkin hyvin. Esimerkiksi Saksan kanssa se pelasi maalittoman tasapelin. Kaksi muuta kamppailua päättyi sen niukkaan 1–0-voittoon.

Ratkaisuotteluissa Puolan pitäisi saada jo onnistumisia supertähdeltään Robert Lewandowskilta.

Sveitsillä oli hieman samantyyppinen alkulohko. Se hukkaili urakalla maalipaikkoja etenkin Albaniaa vastaan. Etenkin kärkimies Haris Seferovićin ruuti on ollut kuivaa.

Myös Sveitsi pelasi alkulohkossa maalittoman tasapelin turnauksen suosikin kanssa. Se jätti kisaisäntä Ranskan nollille.

Kello 19: Wales–Pohjois-Irlanti

Harva olisi ennen turnauksen alkua uskonut, että Britannian paikallisjoukkueiden kohtaaminen nähtäisiin jatkopeleissä juuri näiden joukkueiden kesken.

Wales on varsinkin ollut hyvä tähtensä Gareth Balen johdolla, vaikka se hävisikin viime minuuttien takaiskulla Englannille. Venäjä kaatui komeasti 3–0.

Pohjois-Irlanti hyötyi selvästi anteliaasti jaetuista jatkopaikoista. Se osaa kuitenkin puolustaa ja tsempata. Brexitin jälkihöyryissä nähdään varmasti brittifutista aidoimmillaan, eikä Walesin jatkopaikka ole kirkossa kuulutettu.

Kello 22: Kroatia–Portugali

Portugali pullahti Unkarin ja Islannin hyvien esitysten myötä lohkokolmoseksi. Kroatia taas yllätti Espanjan ja voitti lohkonsa.

Kumpikin maa pelaa parhaimmillaan hyvää jalkapalloa Real Madridin huippupelaajan tähdittämänä. Luka Modrićin adjutantit Ivan Perišić ja Ivan Rakitić on kuitenkin astetta taitavampia kuin Cristiano Ronaldon joukkuekaverit.

Jos turnauksen yllättäjien kovin into jäi alkulohkoon, tämän ottelun voittaja vahvasti tyrkyllä edetä aina loppuotteluun saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?