Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

NHL-varaustilaisuudessa tehtiin suomalaishistoriaa – Laine: ”Elämäni onnellisin päivä”

Peräti kolme suomalaispelaajaa varattiin viiden ensimmäisen joukossa NHL:n varaustilaisuudessa.

Urheilu
 
Timothy T. Ludwig
Patrik Laine paiskasi kättä NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa. Laineesta tuli kaikkien aikojen kolmas toisena NHL-joukkueeseen varattu suomalainen.
Patrik Laine paiskasi kättä NHL-komissaari Gary Bettmanin kanssa. Laineesta tuli kaikkien aikojen kolmas toisena NHL-joukkueeseen varattu suomalainen. Kuva: Timothy T. Ludwig

"Tämä on elämäni onnellisin päivä. Tähän saakka”, sanoi Patrik Laine ja katsoi korokkeelta edessään olevaa mikrofonien ja kameroitten merta. Winnipeg Jetsin sininen pelipaita päällä, nimi selässä. Lippis päässä.

Winnipegin media kysyi ensin tietenkin Teemu Selänteestä. Laine haluaa astella The Finnish Flashin jalanjäljissä.

"Luulen, että sinne on helpompaa tulla, kun kaupunki ja Jetsin organisaatio tietää jo valmiiksi jotain suomalaisista pelaajista. Tiedän, että Teemu teki hurjia asioita Winnipegissä. Tiedän, että hän teki pari maalia tulokaskaudellaan ja koko kaupunki räjähti. Hän on valtavan suosittu persoona Winnipegissä. Toivon, että voin ehkä tehdä jotain samanlaista jonain päivänä ja olla vähän samankaltainen persoona."

Kaiken ennakkohypetyksen jälkeen oman nimen kuuleminen Buffalon First Niagara Centerin NHL-varaustilaisuudessa oli hieno kokemus tamperelaisnuorukaiselle.

"Olen odottanut tätä hetkeä nyt 18 vuotta ja nyt kaikki on ohi. Olen tosi onnellinen ja ylpeä itsestäni. On kunnia olla täällä."

"Teen kaikkeni saadakseni olla osa Jetsin joukkuetta, saadakseni pelipaikan joukkueesta. Harjoittelen kovaa ja toivon, että olen valmis jos saan tilaisuuden."

Suomeksi Patrik Laine myönsi pulssin hieman nousseen varaustilanteessa.

"Aika hienoa. Vähän pulssi meinas korkealla käydä, ei ole ikinä käynyt noin korkealla. Varmaan niin pitikin. Aika hienoa."

Timothy T. Ludwig
Neljäntenä Edmonton Oilersiin varattu Jesse Puljujärvi veti tyytyväisenä pelipaitaa päälleen.
Neljäntenä Edmonton Oilersiin varattu Jesse Puljujärvi veti tyytyväisenä pelipaitaa päälleen.

Buffalon ilta oli suomalaisittain historiallinen. Neljä suomalaista varattiin ensimmäisellä kierroksella. Tapparan Patrik Laine toisena Winnipeg Jetsiin, Kärppien Jesse Puljujärvi neljäntenä Edmonton Oilersiin, London Knightsin Olli Juolevi viidentenä Vancouver Canucksiin ja yllätyksellisesti Helsingin IFK:n Henrik Borgström Florida Panthersiin vielä ensimmäisellä kierroksella, varausnumerolla 23.

"Aika hienoa, että Jesse ja Olli meni kanssa top-vitosessa", sanoi Laine. "Ennen ei tuollaista ole tapahtunut ja veikkaan ettei ihan hetkeen tapahdukaan. On se aika uskomatonta kyllä, se kertoo jotain Suomesta maana ja meistä pelaajina. Aika hienoa tosiaan."

Myöhemmin NHL.comin haastattelussa savun hieman laskeuduttua Laineelta kysyttiin, onko hän ehtinyt miettiä tulevaa rooliaan Jetsissä.

"Tässä on niin vähän aikaa ollut, etten ole yhtään ehtinyt sellaisia asioita miettiä. Nekin varmaan kesän aikana ja sitten kun sinne mennään tulee enemmän esiin. Nautitaan nyt tästä ja mietitään niitä sitten."

Laine ei tiennyt Jetsin syksyllä tulevasta ulkoilmapelistä. "Se on hienoa. Pääsee ulkona vetämään. Pitkästä aikaa. Sekin on varmaan aika unohtumaton kokemus päästä kokemaan jotain sellaista."

Heti kotiavauksessa lokakuun 13. Winnipegissä vastaan tulee suomalaisjoukkue Carolina Hurricanes.

Patrik Laineen tavoite julkisesti oli tietenkin tulla valituksi ykkösenä. Toronto Maple Leafs varasi amerikkalaisen Auston Matthewsin ensimmäisenä parin tunnin ajomatkan päästä paikalle saapuneitten torontolaisfanien riemuksi. Asia ei jälkeenpäin Lainetta haitannut.

"Se oli heidän päätös, varmasti heidän mielestä oikea päätös", sanoi Laine. "Ei siinä ihmeitä. Hienoa, että Auston meni ykkösenä. Se olisi ollut mun tavoite, mutta nyt ei tapahtunut. Kuitenkin ihan uskomatonta päästä tällaiseen joukkueeseen."

Laine oli käynyt Jetsin haastattelussa NHL Combine-testileirillä ja piti juuri sen organisaation toimimista rennompana kuin muitten.

Winnipeg Jetsin toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoff oli erittäin tyytyväinen valintaansa.

"Tiesimme, mitä aiomme tehdä, jo kun voitimme draftlotossa kakkossijan”, sanoi Cheveldayoff.

"Halusimme pitää pientä mysteeriä yllä, emmekä ilmoittaneet aikeistamme etukäteen. Uskon Patrikin tienneen, että jos häntä ei valita ykkösenä, hänet valitaan kakkosena."

"Meillä oli todella hyviä haastatteluja Patrikin kanssa Combinessa. Hän oli erittäin rento ja todella luonnollinen. Se oli tosi jännittävää."

"Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, mutta meidän mielessämme ei ollut koskaan epäröintiä siitä, kenet valitsemme," sanoi Cheveldayoff Helsingin Sanomille.

"Meillä oli tilaisuus tavata hänet useamman kerran. Tiedän, että jokainen pelaaja haluaa tulla varatuksi niin korkealta kuin mahdollista. Kakkoseksi tuleminen todella kovassa Draftissä on hieno asia hänelle mielestäni."

"Hän oli erittäin vaatimaton Jetsin haastatteluissa. Hänellä on kuitenkin itseluottamusta. Hän on vaatimaton henkilö, joka haluaa pelata jääkiekkoa. Hän haluaa olla siinä paras. Me otimme hänestä selvää haastattelemalla hänen vanhoja opettajiaan Tampereella. Kaikki sanoivat hänestä samaa. Kykyjenetsijämme Jari Grönstrand teki todella hyvää työtä."

Varaustilaisuutta edeltänyt humu on nyt ohi.

”Nyt on paljon helpompi", sanoi Laine lopuksi helpottuneena.

"Ei joka lehdessä lue meneekö Jesse ekalla vai meneekö meikäläinen vai kuka menee. Nyt tiedetään molempien ja kaikkien joukkue. Aika iso helpotus. Nyt voi keskittyä tähän ja ruveta treenaamaan. Keskittyä tämän joukkueen toimintaan."

"Niinkuin sanoin aikaisemmin, suurin osa ei ikinä pääse kokemaan mitään tällaista. Olen aika etuoikeutetussa asemassa, kun olen päässyt kokemaan tämän kaiken. Nyt on aika laittaa tämä kirja kiinni. Ja kohta aloitetaan uusi homma. Ihan innolla aloitetaan."

Patrik Laineella ei kovan pyörityksen jälkeen ollut kuin yksi toive. Ruoka.

"En ole saanut ruokaa. Eiköhän tästä kohta jostain vähän ruokaa saa. Sen verran innostunut ollut tässä, ettei ole oikein ruoka maistunut."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?