Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Columbuksen valinta sai yleisön kohahtamaan – Jesse Puljujärvi neljännellä varauksella Oilersiin

Urheilu
 
Timothy T. Ludwig / USA Today Sports
Jesse Puljujärvi sai yllättäen vetää Edmonton Oilersin paidan päälleen perjantain varaustilaisuudessa.
Jesse Puljujärvi sai yllättäen vetää Edmonton Oilersin paidan päälleen perjantain varaustilaisuudessa. Kuva: Timothy T. Ludwig / USA Today Sports

"Kyllä tämä on tosi iso päivä", sanoi Jesse Puljujärvi Buffalossa perjantaina.

"Olen aina halunnut päästä NHL:ään pelaamaan ja nyt se on mahdollisuus pelata eka peli Edmontonissa."

Edmonton Oilers TV:n haastattelussa Puljujärveltä kysyttiin, mitä hän tiesi Edmontonista.

"Tiedän, että heillä on nuori joukkue, joka tulee paremmaksi ja alkaa vielä voittaa joskus", hän sanoi. Hän tietenkin myönsi pelaavansa mieluusti Connor McDavidin kanssa, jos tilaisuus tulee.

"Connor osaa kaiken. Hänellä on hyvät kädet ja hän on nopea luistelija."

Puljujärvi myös tiesi Edmonton Oilersin aloittavan ensi kauden uudessa jäähallissa, joka on jo lähes valmis ja jota pidetään maailman hienoimpana. Hän tietää myös joukkueessa olevan Lauri Korpikosken, jonka läsnäolosta on apua.

Jesse Puljujärven nimi kuulutettiin neljäntenä Buffalossa perjantaina pidetyssä NHL:n varaustilaisuudessa. Edmonton Oilers sai nuorten MM-kisojen parhaana palkitun hyökkääjän kuin lottovoittona, sillä harva uskoi Puljujärven olevan enää varattavissa Edmontonin vuoron tullessa.

Buffalon First Niagara Centerin yleisö kohahti, kun Columbus Blue Jacketsin amatööriscouttien päällikkö Ville Siren kävi kuuluttamassa, että Jackets varaa ylpeänä Pierre-Luc Dubois’n Quebecin junnuliigan Cape Bretonista.

Jackets ei varannut Puljujärveä, jota yleisesti pidettiin varauslistan kolmosena etukäteen. Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on aina sanonut, ettei pelaajia saa varata passin kantta katsomalla, vaan on varattava paras pelaaja.

Tämä oikeudenmukainen ja järkevä periaate toimi nyt näin päin.

Vain päivää ennen varaustilaisuutta Kekäläinen sanoi Helsingin Sanomille olevansa iloinen suomalaispelaajien menestyksestä Draftissä.

"Mutta kyllä minun täytyy vain pitää sydän kylmänä sillä tavalla, että yritetään tehdä paras mahdollinen päätös Columbus Blue Jacketsille", sanoi Kekäläinen kuitenkin. Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta tehdä pelaajakauppaa varausoikeudesta.

Jackets valitsi todella hyvän pelaajan Duboissa. Erittäin sujuvaa englantia haastatteluissa puhuva kanadanranskalainen käytti aikansa Cape Bretonissa oppiakseen jääkiekon lisäksi englantia.

Hän on haastatteluissa maininnut ottaneensa oppia Pittsburgh Penguinsin maalivahti Marc Andre Fleurystä, joka vuosia aikaisemmin teki saman. Fleury sanoo vielä tänäkin päivänä haastattelijoitten saaneen paremmin selvää hänen persoonastaan ja huumorintajustaan vuoden 2003 varaustilaisuuden alla, koska hän osasi puhua englantia. Hän uskoo tulleensa valituksi tuon erittäin kovan sadon ykkösenä sen vuoksi.

"Koko tämän kauden jälkeen tehtyjen raporttien ja tutkimusten ja testien ja haastattelujen ja kaikkien muitten taustatöiden jälkeen Dubois oli kolmas omalla listallamme", sanoi Kekäläinen Helsingin Sanomille perjantaina varauksen jälkeen.

Varaustilaisuuden alussa sosiaalinen media seurasi erikoista sukkulointia First Niagara Centerin kaukalossa, jossa kaikkien 30 NHL-seuran johto ja scoutit istuivat.

Kekäläinen nähtiin pariinkin otteeseen juttelemassa Edmonton Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarellin kanssa. Välillä taas kuutosvarauksen omistaneen Calgary Flamesin Brad Trelivingin kanssa. Ja sitten viitosvarausta taskussaan pitäneen Vancouver Canucksin Jim Benningin kanssa.

Jotain oli tekeillä, mutta kauppoja ei syntynyt. Joukkueenjohdon viivelähdöt ja hyökkäysten rytmitykset pöydästä toiseen ovat aina mielenkiintoisia kuvioita NHL:n varaustilaisuudessa.

Pierre-Luc Dubois voi pitkällä tähtäimellä olla vastaus Columbuksen tarpeeseen keskikentällä. Hän pelasi viime kaudella junnuissa kauden toisen puoliskon sentterinä. Hän haluaa pelata sentterinä.

"Nuoren pelaajan on aika vaikea tulla NHL:ään suoraan sentteriksi, koska puolustuspeli vaatii niin paljon," selvitti Kekäläinen NHL-sentteriksi valmistumista.

"Mutta yleensä sellainen sopiva siirtyminen tehdään niin, että aloitetaan laitahyökkääjän paikalta ja sitten siirrytään sentteriksi. Mutta katsotaan, miten kaveri edistyy. Ensi viikolla tulee meidän nuorten pelaajien kehitysleirille viikoksi ja siitä jatketaan sitten syksyyn ja katsotaan missä mies pelaa ensi syksynä."

Jarmo Kekäläistä pidettiin varaustilaisuuden villinä korttina etukäteen. Tämä ennustus osoittautui todeksi.

Jesse Puljujärvi kävi hakemassa Edmonton Oilersin paidan päälle ja hatun päähän. Paidassa ei ollut nimeä selässä, sillä tämä tilanne tuli Edmontonin joukkueenjohdolle yllätyksenä.

Oilersin toimitusjohtaja Peter Chiarelli myönsi ensin etsineensä kauppoja vaihtaakseen nelosvarauksen alemmaksi, mikä selittää sukkuloinnin seurojen pöydissä. Sitten saatuaan tietää Puljujärven olevan mahdollisesti saatavilla neljäntenä, hän päätti odottaa.

"Hän on monipuolinen pelaaja. Iso ja vahva poika. Älykäs pelaaja, joka osaa laukoa kiekkoa. Olemme onnellisia saadessamme hänet," sanoi Chiarelli, joka mainitsi tietenkin Puljujärven olleen Kanadassa erittäin tarkkaan seuratun nuorten MM-turnauksen parhaana palkittu pelaaja. "Veimme hänet illalliselle ja hän on miellyttävä tyyppi."

Puljujärvi itse lähtee mielellään Kanadaan.

"Hyvältä tuntui", hän sanoi. "Edmonton on tosi hyvä paikka, nuoria pelaajia ja hyvä joukkue. Mahtava juttu päästä sinne."

Puljujärveä yllättävä tilanne ei ihmetyttänyt. "Tiesin kyllä, että siinä voi sattua mitä vaan. En mitenkään yllättynyt."

Kesän Jesse Puljujärvi aikoo viettää harjoitellen. Leikatun polven kuntoutus on aikataulussa.

"Treenaan lujaa ja olen valmis, kun NHL alkaa. Voimaa on saatava lisää. Muut asiat on ja ne tulee mukaan. Pieni kaukalo nopeuttaa peliä, uskon, että se on hyvä asia mulle."

"En turhaan jännittele. Vähän helpottaa kun spekulointi on ohi, tiedetään kuka varasi ja missä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?