Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linda Sandblom hyppäsi Kuortaneella Suomen ennätyksen, myös Nezirille uusi SE – ”Aion parantaa vielä tuosta”

Urheilu
 
Lähde: yleisurheilu.fi.
Martti Kainulainen
Linda Sandblom naisten korkeushypyssä yleisurheilun Eliittikisoissa Lapinlahdella 19. kesäkuuta.
Linda Sandblom naisten korkeushypyssä yleisurheilun Eliittikisoissa Lapinlahdella 19. kesäkuuta. Kuva: Martti Kainulainen

Linda Sandblom teki juhannuspäivänä Kuortaneen Eliittikisoissa naisten korkeushypyn uuden Suomen ennätyksen. HIK:n Sandblom ylitti 193 senttiä kolmannella yrityksellään. Tulos ylitti samalla Rion A-rajan.

Edellinen SE oli Hanna Groblerin (os. Mikkonen) 192. Grobler hyppäsi tuloksen Tampereella vuonna 2005.

”Kilpailun alusta asti oli hyvä fiilis, mutta on aina vaikeaa säilyttää fokus, kun joutuu aloittamaan niin alhaalta”, Sandblom kertoi yleisurheilu.fi-verkkosivuilla.

”Aion parantaa SE:tä vielä tuosta. Toivottavasti tänä kesänä.”

Naisten 100 metrin aitajuoksussa Nooraotta Neziri paransi omaa vajaan viikon takaista Suomen ennätystään aikaan 12,81. Edellinen ennätys parani sekunnin sadasosalla. Kuortaneella kakkoseksi jäi sekunnin kymmenyksellä Ruotsin Susanna Kallur. Ukrainan Hanna Plotitsina oli kolmas.

”Hän oli minulle nuorempana tavallaan idoli. Muistan hieman itkeskelleeni ja miettineeni, että saisinpa kokea joskus tuon tunteen, kun katselin hänen EM-kisojen voittojuoksuaan,” Neziri muisteli Kallurin vuoden 2006 EM-voittoa Göteborgissa.

”Hienoa, että pystyin toistamaan tuollaisen juoksun ja parantamaan aikaa, vaikka juoksuna tämä oli heikompi kuin Lapinlahdella”, Neziri vertaili kahta SE-juoksuaan.

Naisten keihäässä SimpU:n Heidi Nokelainen heitti neljännellä vuorollaan uuden ennätyksensä: 60,82. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Nokelainen ylittää urallaan kuudenkymmenen metrin rajan. Hänestä tuli vasta kahdeksas nykyisellä keihäsmallilla haamurajan puhkaissut nainen.

Tulos oikeuttaa myös kauden kotimaiseen kärkitulokseen ja mahdollisesti EM-kisapaikkaan. Edellinen kotimaan kärkitulos, 59,41, oli Sanni Utriaisella. Olympiaraja on 62 metrissä.

”Vauhti tuli paremmin ja heitto pysyi koossa hyvin loppuun asti”, Nokelainen kuvaili heittoaan.

”Itse asiassa yritin heittää nyt Rion rajaa. Se näyttää näyttäisi tämän kisan perusteella mahdolliselta.”

Miesten keihäässäkin nähtiin kauden kotimainen kärkitulos. Ensin Tero Pitkämäki avasi 85,35-pituisella siivulla. Viimeisellä kierroksella Antti Ruuskanen pani kuitenkin paremmaksi. Hän päätti Eliittikisansa tulokseen 86,90.

”Hyviä aineksia oli muissakin heitossa, mutta kun oli viimeinen kierros ja lisäsin heiton loppuun vähän voimaa, sain hyvän kaaren. Se oli vähän samalainen heitto kuin viime vuonna se 87 metrin heitto”, Ruuskanen analysoi.

”Omissa heitoissa on nyt hyvä suunta ylöspäin. Kun vaan pidettyä tämän saman iskun pari viikkoa.”

Miesten keihäskisan voitti Saksan Johannes Vetter tuloksellaan 88,23. Ruuskanen oli toinen, Saksan Thomas Röhler kolmas 86,30-pituisella heitollaan ja Pitkämäki jäi neljänneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!