Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oma maali toi synkän ratkaisun – Pohjois-Irlannista EM-kisojen ensimmäinen brexit

Pariisissa nähtiin tänään EM-kisojen ensimmäinen brexit, kun Wales voitti Pohjois-Irlannin illan toisessa neljännesvälierässä maalein 1–0. Sveitsi tippui Puolalle rangaistuspotkujen jälkeen.

Urheilu
 
John Sibley
Gareth McAuley (oik.) oli epäonnen soturi neljännesvälierässä Walesiä vastaan 25. kesäkuuta.
Gareth McAuley (oik.) oli epäonnen soturi neljännesvälierässä Walesiä vastaan 25. kesäkuuta. Kuva: John Sibley

Pariisissa nähtiin tänään EM-kisojen ensimmäinen brexit, kun Wales voitti Pohjois-Irlannin illan toisessa neljännesvälierässä maalein 1–0.

Ottelu ratkesi yksilön epäonnistumiseen, kuten Puolan ja Sveitsin välinen kamppailukin. Pohjois-Irlannin toppari Gareth McAuley liukui pallon omaan maaliin.

Kyle Lafferty palasi ottelussa Pohjois-Irlannin kärkeen, vaikka valmentaja Michael O’Neill oli luottanut alkulohkon kahdessa viimeisessä ottelussa Conor Washingtoniin. Muutoin pohjoisirlantilaisten kokoonpano säilyi muuttumattomana.

Wales-luotsi Chris Coleman ei halunnut vaihtaa voittavaa joukkuetta, ja hänen aloituskokoonpanonsa oli sama kuin 3–0-voitossa Venäjästä.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtii kahden juoksuvoimaisen, kovaa prässäävän ja puolustavan brittijoukkueen vääntö. Maalipaikoilla ei herkuteltu. Walesin Aaron Ramsey sai tosin pallon maaliin 19. peliminuutilla, mutta hän oli tilanteessa paitsiossa.

Turnauksessa jo kolme maalia iskenyt Gareth Bale pysyi hyvin Pohjois-Irlannin pihdeissä ensimmäisellä puoliskolla. Hän joutui hakemaan palloja syvältä omalta kenttäpuoliskolta pelinrakenteluvaiheessa. Vaaralliset yksi vastaan yksi -haastot ja laukaisupaikatkin jäivät vähiin.

Toisella puoliskolla Bale pääsi kuitenkin haastamaan ja hankkimaan vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Tähtihyökkääjän laukoma vapaapotku putosi muurin yli kohti maalia, mutta Michael McGovern pystyi torjumaan kierteisen vedon.

75. peliminuutilla Bale oli vahvasti osallisena Walesin voitto-osumaan. Hän keskitti lujaa vasemmalta vitosen alueelle. McAuley juoksi täydellä vauhdilla kohti maalia ja liukui pallon omaan maaliin. Epäonninen osuma riitti Walesin voittoon.

Pohjois-Irlannin hyökkääjä Will Grigg ei lopulta pelannut turnauksessa minuuttiakaan. Hänestä tuli siitä huolimatta turnauksen kulttipelaaja, kun eri maiden kannattajat lauloivat hänestä tehtyä kannustuslaulua ”Will Grigg’s On Fire” kisojen alusta saakka. Laulu on sovitettu GALAn ysärihittiin ”Freed From Desire.”

Wales kohtaa puolivälierissä voittajan parista Unkari–Belgia.

Stephane Mahe
Walesin maalivahti Wayne Hennessey faniensa edessä 25. kesäkuuta.
Walesin maalivahti Wayne Hennessey faniensa edessä 25. kesäkuuta.
John Sibley
Gareth McAuley (oik.) oli epäonnen soturi neljännesvälierässä Walesiä vastaan 25. kesäkuuta.
Gareth McAuley (oik.) oli epäonnen soturi neljännesvälierässä Walesiä vastaan 25. kesäkuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!