Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Historiallisen kova draft-vuosi: yksitoista suomalaista NHL-seuroihin varaustilaisuuden toisena päivänä

Urheilu
 
Bruce Bennett
Carolina Hurricanes varasi Janne Kuokkasen NHL-varaustilaisuudessa 43. vuorolla 25. kesäkuuta.
Carolina Hurricanes varasi Janne Kuokkasen NHL-varaustilaisuudessa 43. vuorolla 25. kesäkuuta. Kuva: Bruce Bennett

Buffalo, Yhdysvallat.

Buffalon First Niagara Centerissä järjestetty 54. NHL:n varaustilaisuus päättyi lauantaina, jolloin varattiin kierrokset 2–7. 211 nuorta pelaajaa valittiin NHL-joukkueisiin.

2016 oli historiallisen kova vuosi suomalaisille huippunimien kannalta, kun perjantaina ensimmäisellä kierroksella varattiin neljä suomalaispelaajaa, joista kolme ensimmäisen viiden joukossa.

Lauantaina varattiin vielä 11 suomalaispelaajaa lisää.

Tässä lista varatuista suomalaisista ja heidän uusista seuroistaan:

- Janne Kuokkanen. Sentteri, toinen kierros (43.) Carolina Hurricanes.

Oulun Kärpät. Oulunsalosta kotoisin. Pelannut Kärpissä ja Laser HT:ssa.

"Odottelin, että minut varataan kakkoskierroksella ja siinä se tulikin. Hurricanesia en ihan osannut odottaa. En ole ollut heidän kanssaan kovin paljon juttusilla. En niin paljoa, että olisin odottanut varausta. Mutta hieno homma kuitenkin”, Kuokkanen kommentoi HS:lle.

"Olen pelinrakentaja ja pelintekijä, sentteri, ihan hyvä luistelemaan. Tykkään jaella kavereille paikkoja. Joskus itsekin teen."

"Tulin yksin agenttini Sami Mettovaaran ja parin kaverin mukana. Tuntui todella hienolta saada varaus, ei sitä osaa edes sanoin kuvailla."

- Kasper Björkqvist. Espoo Bluesin hyökkääjä. Pittsburgh Penguins (61.)

- Markus Niemeläinen. Puolustaja, kolmas kierros (63.) Edmonton Oilers

"Tuntuu hyvältä saada varaus. Odotin ehkä enemmän kakkoskierrokselta [jotkut prospektiekspertit olivat listanneet Niemeläisen jopa ykköskierroksen varaukseksi], mutta kyllä tämäkin kelpaa”, Niemeläinen kommentoi.

Niemeläinen pelasi OHL:n Saginaw Spirissä tämän kauden. Sitä ennen HPK:ssa. Kotoisin Lempäälästä.

"Opin pelaamaan pohjoisamerikkalaista tyyliä," hän kuvasi OHL-kauden opetuksiaan. "Pienempi kaukalo ja nopeampi peli. Kiekon kanssa on vähemmän aikaa. Fyysisempää peliä. Pohjoisamerikkalaista tyyliä oppi täällä pelaamaan hyvin."

"Kaikessa on aina kehitettävää. Voimassa olisi kehitettävää, jotta minua vastaan olisi vaikea pelata, ja jotta olisin ankarampi vastustajalle. Laukausta pitää kehittää. Hyökkäysalueen peliä pitää saada vähän tehokkaammaksi."

"Siirto OHL:ään vuosi sitten lähti siitä, että se oli minulle paras tapa kehittyä. Haluan päästä NHL:ään, ja siksi pohjoisamerikkalaista pelityyliä ja muuta kulttuuria pitää oppia."

"Oilers on ollut yhteydessä aika paljonkin, meillä oli haastatteluja."

"Oilersista tiedän, että joukkueessa on aika monta hyvää ykkösvarausta. Aion tulla kehitysleirillä ja treenaan omatoimisesti yhden valmentajan kanssa.

- Tarmo Reunanen. TPS:n puolustaja, neljäs kierros (98.) New York Rangers.

- Otto Koivula. Ilveksen hyökkääjä , neljäs kierros (120.) New York Islanders.

- Joona Koppanen. Ilvekse hyökkäjä, viides kierros (135.) Boston Bruins.

- Nicklas Almari. Jokereitten puolustaja. Viides kierros (151.) Pittsburgh Penguins.

- Aapeli Räsänen. Tapparan sentteri. Kuudes kierros (153.) Oilers.

- Eetu Tuulola. HPK:n Hyökkääjä. Kuudes kierros (156.) Calgary Flames.

Kotoisin Hämeenlinnasta. Isä ja veli jääkiekkoilijoita.

"Kyllä se oli aika ainutlaatuinen tilaisuus. Ei tällaista ihan joka päivä saa kokea. Aika hieno tunnelma oli, ei osaa oikein sanoa siitä mitään kunnollista. Tässä vähän ollaan vielä sekaisin”, Tuulola kommentoi.

"Sovittiin agentin kanssa, että tullaan tänne varaustilaisuuteen. Todennäköistä oli, että varaus tulee."

"Calgary osoitti kiinnostuksensa jo aikaisemmin. Oli joitakin muitakin, mutta olen tosi onnellinen, että pääsin osaksi Calgaryn organisaatiota".

"Flamesillä on aika nuori joukkue, hyvä organisaatio puhutun perusteella. En ole ikinä käynyt siellä, mutta olen kuullut, että Calgary on todella hieno kaupunki."

"Jotta paikka organisaatiossa avautuu, ei muuta kuin mies pistää lenkkarit tiukasti jalkaan ja hommiin. Ja vielä kovemmin kuin joku muu siellä ja anastaa paikan sieltä."

"Emme ole samantyylisiä, mutta Teemu Selännettä olen tykännyt seurata ihan pienestä pitäen. Hän on ollut esikuvana."

"Jos joku samantyylinen pelaaja pitää sanoa, niin Milan Lucic on sen tyylinen, jota olen välillä pitänyt silmällä. Näen itsessäni vähän samanlaista pelityyliä. Minä olen vain rightin puoleinen. Sellainen, joka on aika ilkeä vastustajan pakille. Siinä ollaan ehkä vähän samanlaisia."

"Kehitysleirille olen menossa. Liigapaikan ottaminen on yksi tavoitteista, saada murtauduttua HPK:n liigajoukkueeseen. Se on yksi kauden isoimmista tavoitteista."

"Jääkiekko on aika iso osa meidän perhettä. Ei me oikein mistään muusta osata puhuakaan ruokapöydässä. Sen äärellä ollaan kasvettu pikkupojasta asti. Olen Jonia aina vähän höykytellyt. Se on vanhempi, mutta minä olen voimakkaampi. Olen ainakin toistaiseksi voittanut painit sun muut."

Oikaisu 26.6. klo 7.45: Agentti Sami Mettovaaran nimen kirjoitusasu korjattu oikeaan muotoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?