Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Susijengin Erik Murphy siirtyy Dettmannin perässä Ranskan pääsarjaan

Murphy siirtyy Ranskaan Turkin Büyükçekmecestä.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Suomen koripallomaajoukkueen Erik Murphy Ranskan EM-kisoissa 9. syyskuuta 2015.
Suomen koripallomaajoukkueen Erik Murphy Ranskan EM-kisoissa 9. syyskuuta 2015. Kuva: Vesa Koivunen

Susijengin keskushyökkääjä Erik Murphy siirtyy Ranskan ProA-pääsarjaan Strasbourgin joukkueeseen. Stasbourgia luotsaa ensi kaudella Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann.

Murphy siirtyy Ranskaan Turkin Büyükçekmecestä. Dettmann on valmentanut pelaajaa myös Besiktasissa syksyllä 2015.

Murphy kertoo neuvotelleensa viime päiviin asti sekä Strasbourgin että Ranskan hallitsevan mestarin ASVEL Lyon-Villeurbannen kanssa, mutta päätyneen Strasbourgiin nimenomaan tutun valmentajan johdosta.

”Synnyin Lyonissa ja isäni pelasi siellä omina ammattilaisaikoinaan, joten olin todella lähellä tehdä sopimuksen Lyoniin. Kuultuani Dettmannin tehneen sopimuksen Strasbourgiin muutin kuitenkin mieltäni,” Murphy kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

”Olen nauttinut mahdollisuudesta saada pelata coachin alaisuudessa niin maajoukkueessa kuin Turkissakin. Hän on loistava valmentaja ja uskon, että tilanteemme Strasbourgissa on paljon parempi kuin se oli viime syksynä Besiktasissa.”

”Viime kausi oli vuoristorataa kaikkine huippuineen ja laskuineen ja ennen kaikkea oppimiskokemus”, Murphy kuvailee Turkin vuottaan.

”Strasbourg on perinteikäs huippujoukkue ja tahdon osoittaa kauden alusta alkaen kuuluvani joukkueen avainmiehistöön ja illasta toiseen joukkueeni parhaimmistoon.”

”Kuulin Erikin nimen Strasbourgin listoilla jo hyvissä ajoin ennen kuin allekirjoitin oman sopimukseni. Erik teki lopullisen valintansa Lyonin ja Strasbourgin välillä, ja olen tietysti tyytyväinen siihen, että hän päätyi Strasbourgiin”, kommentoi Dettmann uutta hankintaansa.

”Strasbourg ja ProA ovat Erikille erinomaisia tilaisuuksia. ProA on hyvätasoinen, atleettisten pelaajien liiga, jossa Erikillä on mahdollisuus päästä oikeuksiinsa sekä korinaluspelaajana sekä heittävän ison miehen pelipaikalla”, Dettmann muotoili.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!