Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Novak Djokovic luomassa uutta aikakautta tenniksessä

Serbialainen on noussut muiden huippujen yläpuolelle.

Urheilu
 
Ben Curtis / AP
Novak Djokovic aloittaa puolustavana mestarina ottelut pääkentällä. Hän saa vastaansa brittiläisen James Wardin (ATP-177).
Novak Djokovic aloittaa puolustavana mestarina ottelut pääkentällä. Hän saa vastaansa brittiläisen James Wardin (ATP-177). Kuva: Ben Curtis / AP
Fakta

Voittajat kuittaavat yli 2 miljoonaa euroa

 Wimbledonin tennisturnaus pelataan 130. kerran. Ensimmäisen kerran pelattiin 1877.

 Kaksinpelien voittajat saavat 2 miljoonaa puntaa eli noin 2,4 miljoonaa euroa. Ensimmäisellä kierroksella hävinneet saavat noin

37 000 euroa.

 Katsojia saapuu paikalle kahden viikon aikana melko tarkkaan 500 000. He syövät arvion mukaan 28 000 kiloa mansikoita, 7 000 litraa kermaa ja juovat 29 000 pulloa samppanjaa.

 Turnauksen ensimmäiselle viikolle on luvattu sateita usealle päivälle. Edellisen kerran koko turnaus saatiin pelata ilman sateita 2010.

 Mikäli sateet eivät aiheuta suuria ongelmia järjestäjille, välisunnuntaina ei perinteisesti pelata.

Lontoo

Neljä suurta ovat hallinneet miesten tennisturnauksia jo vuosikymmenen verran. Esimerkiksi Wimbledonin tennisturnauksessa Roger Federer, Novak Djokovic, Andy Murray ja Rafael Nadal ovat voittaneet kaikki mestaruudet vuodesta 2003 lähtien.

Nyt tennismaailma puhuu jo uudesta aikakaudesta – vain yhden suuren aikakaudesta. Novak Djokovic on nostanut tason niin valtavan korkealle, että muut ovat pudonneet kyydistä.

Serbialainen on voittanut viimeksi pelatut neljä grand slam -turnausta. Hänellä on edelleen mahdollisuus myös kalenteri-slamiin sekä kultaiseen slamiin. Jälkimmäinen vaatisi tänä vuonna neljän grand slam -turnauksen voiton lisäksi olympialaisten kultamitalia.

Wimbledon alkaa maanantaina. Nadal on rannevamman takia poissa, mutta muut huippumiehet ovat paikalla. Federer on kuitenkin kevään selkävammansa jälkeen vaikuttanut edelleen keskenkuntoiselta. Lisäksi sveitsiläinen on jo liki 35-vuotias, eikä hän ole voittanut 25:stä viime grand slamista kuin yhden, Wimbledonin 2012.

Aikakauden suurpelaajista vain Murray pystyy uhkaamaan Djokovicia. Skotti on hävinnyt tämän vuoden kaksi grand slam -finaalia serbialaiselle, mutta nurmella ja kotiyleisön edessä Murraylla on paras mahdollisuus voittaa.

Hän on voittanut ruoholla miesten väliset molemmat ottelut erääkään häviämättä. Lisäksi Murray onnistui viimeinkin houkuttelemaan Ivan Lendlin takaisin valmennustiimiinsä. Edellinen yhteistyö tuotti Murrayn molemmat grand slam -voitot ja olympiakullan.

Mielenkiintoisia seurattavia nimiä ovat Milos Raonic, Nick Kyrgios ja Alexander Zverev.

Raonic on lisännyt valmennustiimiinsä takavuosien mestarin John McEnroen. Alku on sujunut lupaavasti. Raonic pääsi viikko sitten Queens Clubin loppuotteluun, jonka hävisi Murraylle.

Kyrgios voitti kaksi vuotta sitten Nadalin Wimbledonissa. Australialaisen peli ailahtelee siihen malliin, että melkein mikä tahansa on mahdollista.

Saksalainen Zverev on 19-vuotias, mutta hänessä näkee jo tulevan suurpelaajan otteita.

Naisissa erottuu kaksi pelaajaa. Serena Williams jahtaa edelleen 22. grand slam -voittoaan, jolla pääsisi tasoihin Steffi Graffin tenniksen avoimen aikakauden ennätyksen kanssa.

Williamsilla on ollut mahdollisuus tasoittamiseen jo kolme kertaa, mutta edelliset grand slamit ovat päättyneet kahteen finaali- ja yhteen semifinaalitappioon. Paineet ovat kahdessa ensimmäisessä häviöfinaalissa kenties nousseet liian koviksi, mutta Ranskan avoimissa hän hävisi erittäin hyvin pelanneelle Garbine Muguruzalle.

Espanjalainen oli viime vuonna Wimbledonin loppuottelussa. Hän on turnauksen kakkoseksi sijoitettu heti Williamsin jälkeen. Muguruza hävisi Ranskan avointen jälkeen Mallorcan ruohoturnauksessa ensimmäisellä kierroksella, mutta kyseessä saattoi olla väsymys suurvoiton jälkeen. Kunhan Muguruza selvittää ensimmäisellä kierroksella hyvän nurmipelaajan Camilla Giorgin, hän saattaa olla taas valmis suurtekoihin.

Huippupelaajista Victoria Azarenka on poissa polvivamman takia. Maria Šarapova on kilpailukiellossa dopingin takia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!