Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chile voitti jalkapallon Copa American, Messi tuhri pilkun

Turnaus ratkesi taas Argentiinan epäonnistuneisiin rangaistuspotkuihin.

Urheilu
 
HS–Reuters
Brad Penner / USA Today Sports
Copa American voittojuhlat sujuivat Chileltä rutiinilla.
Copa American voittojuhlat sujuivat Chileltä rutiinilla. Kuva: Brad Penner / USA Today Sports

Chile voitti jalkapallon Copa American toisena vuonna peräkkäin, kun se kaatoi loppuottelussa suosikki Argentiinan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Chilen laukojista onnistui neljä ja Argentiinalta vain kaksi. Argentiinan Lionel Messi ei vieläkään saanut kotimaansa paidassa suurta onnistumista. Seuratasolla kaiken voittanut Messi tuhri lisäksi oman mahdollisuutensa rangaistuspotkukisassa vetämällä ohi.

Varsinainen peliaika oli maaliton. Kummaltakin joukkueelta ajettiin yksi pelaaja ulos ensimmäisellä jaksolla. Messiä kolhinut Marcelo Diaz sai toisen keltaisensa 27. minuutilla ja varttia myöhemmin Argentiinan Marcos Rojo sai enteellisen nimensä mukaisesti suoran punaisen rumasta taklauksestaan.

Messikin sai keltaisen kortin sukelluksesta rangaistusalueella.

Myös viime vuonna Copa American loppuottelu samojen joukkueiden kesken oli maaliton, ja tuolloinkin Chile voitti rankkarit. Vuonna 2015 lukemat kirjattiin 4–1 ja nyt siis 4–2.

”Meillä on koossa historiallinen ryhmä ja todistimme sen tänään”, Chilen Eduardo Vargas iloitsi tv-kameroille heti voiton varmistuttua.

Argentiinakin kaipaisi historiaan käännettä. Se on kahlannut arvoturnauksia läpi jo 23 vuoden ajan ilman ainuttakaan mestaruutta.

Oikaisu 27.6.2016 kello 9.28: Jutussa sanottiin aiemmin virheellisesti, että Argentiina olisi voittanut rangaistuspotkukilpailun viime vuoden finaalissa. Myös silloin Chile voitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!