Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Messi ilmoitti lopettavansa epäonnistuttuaan rangaistuspotkussa, ja Argentiinan hävittyä

Amerikan mestaruusturnauksen loppuottelutappio Chilelle oli liikaa tähtipelaajalle.

Urheilu
 
Adam Hunger / USA Today Sports
Lionel Messi sai taas kerran pettyä maajoukkuepaidassa.
Lionel Messi sai taas kerran pettyä maajoukkuepaidassa. Kuva: Adam Hunger / USA Today Sports
Fakta

Lionel Messi seurajoukkueessa ja maajoukkueessa

  Seura: FC Barcelona. Ensimmäinen ottelu edustusjoukkueessa lokakuussa 2004.

  Kahdeksan Espanjan mestaruutta, neljä cupin voittoa, neljä Mestarien liigan voittoa.

  312 maalia 348 ottelussa, Espanjan liigan yhden kauden maaliennätys 50 maalia (2011–12).

  Maajoukkue: Argentiina. Ensimmäinen aikuisten maaottelu elokuussa 2005 Unkaria vastaan. 55 maalia 113 ottelussa.

  Kolme MM-lopputurnausta (finaalitappio 2010), neljä Copa Americaa (finaalitappiot 2007, 2015, 2016), nuorten MM-kulta (2005), olympiakulta (2008).

  Muuta: Palkittu historian ainoana viisi kertaa vuoden parhaana pelaajana maailmassa (2009–12, 2015).

Lionel Messi ei näytä ikinä nousevan Diego Maradonan kaltaiseksi Argentiinan kansallissankariksi, vaikka hänen seurajoukkueuransa hakee vertaistaan.

Maanantaiyönä Messi koki Argentiinan kapteenina jälleen yhden pettymyksen, kun maa hävisi Chilelle Copa American loppuottelussa toisena vuonna peräkkäin.

Ottelun jälkeen Messi antoi lyhyen lausunnon, joka levisi nopeasti jalkapallouutisissa jättäen finaalin ratkaisuhetkien kuvailun ja Chilen voitonjuhlat sivulauseisiin.

”Maajoukkueura on osaltani ohi. Olen tehnyt voitavani, ja pelannut neljässä finaalissa. Mestaruudetta jääminen sattuu”, Messi totesi.

Perusteluja leimasi selvästi kova pettymys vasta päättyneestä ottelusta.

”Tämä on rankkaa, eikä nyt ole analyysien aika. Pukuhuoneessa alkoi tuntua, että pelini maajoukkueessa olivat tässä, ne eivät ole minua varten”, Messi sanoi Reutersin mukaan.

Messin puheista saattoi kuitenkin kuultaa pieni mahdollisuus sille, että tähti pyörtää vielä päätöksensä, kun pahin pettymys helpottaa. Kolme päivää sitten 29 vuotta täyttäneellä Messillä riittää vielä pelivuosia.

”Tältä se nyt tuntuu. Taas kerran tuli valtava pettymys ja epäonnistuin todella tärkeässä rangaistuspotkussa. Yritin kovasti tulla mestariksi Argentiinan paidassa. Mutta se ei toteutunut, en pystynyt siihen.”

Messi pelasi maajoukkueen kapteenina suuren arvoturnauksen finaalissa kolmena vuonna peräkkäin. Vuonna 2014 Argentiina esiintyi MM-kisojen loppuottelussa, jossa se hävisi Saksalle jatkoajalla 0–1.

Messi ei ole tehnyt näissä kolmessa ratkaisuottelussa maaliakaan, joskin on huomattava myös muiden argentiinalaisten jääneen ilman osumia. Kapteeni kuitenkin kantaa asiasta paljon vastuuta, onnistuihan hän La Albicelesten paidassa 55 kertaa 113 ottelussa.

Erityisen harmittavaksi tämänkertaisen finaalin teki siis se, että Messi epäonnistui omalla vuorollaan rangaistuspotkukilpailussa. Hänen vetonsa suuntautui maalin ohi. Mikäli Messi ei pyörrä päätöstään myöhemmin, jää tuhrittu pilkku hänen viimeiseksi maajoukkuesuorituksekseen.

Mainitun kolmen peräkkäisen finaalitappion lisäksi Messi oli häviämässä Copa American loppuottelua myös vuonna 2007. Maajoukkueuran ainoa voitto on Pekingin olympiakulta vuodelta 2008.

Argentiina ei ole voittanut ainuttakaan jalkapallon varsinaista arvoturnausta sitten vuoden 1993 eli kuiva kausi alkoi jo paljon ennen Messin nousua yhdeksi maailmanhistorian parhaaksi jalkapalloilijaksi.

Maajoukkueuran päättyminen ilman suurta kruunua uhkaa jättää hänet vertailuissa Pelén, Maradonan ja kumppanien taakse.

Kovin paljon ei olisi tarvittu, että Messistä olisi tullut osa Espanjan 2000-luvun menestysryhmiä.

Kahden passin miestä kaavailtiin Suomessa 2003 pelattuihin alle 17-vuotiaiden kisoihin nimenomaan espanjalaisena, mutta Argentiinan jalkapalloliitto ennätti hätiin.

Se järjesti kaksi nuorten maaottelua, joihin Messi sai kutsun pelaamaan. Näiden ottelujen myötä Messin jalkapallokansallisuudeksi vahvistui Argentiina, vaikka pelillisesti hän on aina ollut barcelonalainen ja espanjalainen.

Lähteet: Reuters, AFP, Wikipedia

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?