Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Illan huippupelin ratkaisupelaajat kuin Juventuksen harjoituksista

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
HANDOUT
Espanjan Àlvaro Morata.
Espanjan Àlvaro Morata. Kuva: HANDOUT

Alkuillan EM-kamppailu Italia–Espanja on ehkä tämän vuoden turnauksen paras esimerkki turnausmatematiikan pirullisuudesta.

Alkulohkossa ajoittain mestarin elkeitä osoittaneet joukkueet kohtaavat jo neljännesvälierissä eli jommankumman pelit päättyvät odotuksiin nähden hyvin varhain.

Espanja on nuorentanut ryhmäänsä sitten hurjimpien menestysvuosien. Etenkin hyökkäyksessä on uusia kasvoja, kun Fernando Torres, David Villa ja Diego Costa eivät enää kanna vastuuta.

Korvaajakandidaateista nuorimpiin kuuluva Álvaro Morata näyttää olevan se, joka tarttuu ensimmäisenä hommiin. EM-turnauksessa on tullut jo kolme maalia.

Toisaalta Moratan kyvyt punnitaan vasta pudotusotteluissa. Juventuksessa seitsemän liigamaalia iskenyt hyökkääjä joutuu aiempaa tiukempiin pihteihin – pihteihin, jotka hän tuntee erityisen hyvin.

Italian alakerran kolmikko Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci ja Giorgio Chielleni muodostaa myös Juventuksen puolustuslinjan.

Parhaimmillaan valmentaja Antonio Conten pelitapa toimii maajoukkueessa todella hyvin, eikä Moratalle ole siinä tapauksessa luvassa paljonkaan paikkoja.

Toisaalta Italialle ei välttämttä riitä, että se pitää Moratan kurissa. Andrés Iniesta, Cesc Fabrégas ja muu Espanjan kokenut kaarti pystyy yhä ratkaisuihin. Italialle voi myös koitua vaikeuksia siitä, ettei sillä ole hyökkäyspään profiilipelaajia.

Italia–Espanja TV2 kello 19.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!