Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jääkiekkouransa lopettanut Jani Rita keskittyy nyt opiskeluun

Urheilu
 
HS
Mikko Stig / Lehtikuva
Jani Rita päätti lopettaa pitkän pelaajauransa.
Jani Rita päätti lopettaa pitkän pelaajauransa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Jokereissa pitkään pelannut Jani Rita, 34, lopettaa uransa jääkiekkoilijana. Rita on helsinkiläisseuran tilastoykkönen, sillä hän pelasi Jokereissa 617 runkosarjaottelua.

”Jokereissa jatko ei ollut mahdollista, eikä lähialueiltakaan löytynyt sellaista pelipaikkaa, johon olisin halunnut lähteä mukaan. Kiinnostusta tuli kauempaa, mutta kahden pienen lapsen isänä haluan asua kotona vaimon tehdessä samalla uraa”, kertoi Rita Jokerien verkkosivuilla.

Hyökkääjä saavutti SM-liigassa hopeaa 2000 ja 2007 Jokerien riveissä. Kahdesta himmeimmästä mitalista ensimmäinen tuli HPK:ssa 2005 ja toinen Jokereissa 2012. SM-liigan maalikuninkuuden Rita voitti kaudella 2006–2007, ja silloin hän teki 32 maalia.

Miesten MM-turnauksessa Latviassa hän sai pronssia 2006. Rita ehti pelata urallaan myös neljä kautta Pohjois-Amerikassa.

Rita sanoi Jokerien verkkosivuilla, että nyt oli oikea aika lopettaa pelaajaura.

Rita ei ole pannut kaikkia kortteja kiekkoilun varaan. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 2007 palattuaan Pohjois-Amerikasta Jokereihin.

Myöhemmin Rita opiskeli Helsingin kauppakorkeakoulussa taloushallintoa ja valmistui tiiviin pelitahdin ohessa kandidaatiksi tänä keväänä. Nyt hän aikoo jatkaa opintojaan ja valmistua maisteriksi.

”Koin, että opintojen valitseminen pelaamisen sijaan oli tässä vaiheessa itselleni järkevin ratkaisu. Hieno ura jääkiekossa on takana, ja odotan innolla uusia, erilaisia haasteita. Nyt on aika ryhtyä luomaan sitä toista uraa”, totesi Rita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?