Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Italian Leonardo Bonucci on pitkien syöttöjen mestari – perhettään kipakka toppari puolustaa tarvittaessa nyrkein

Antonio Conten valmennuksessa Bonuccista on kehittynyt yksi maailman huipputoppareista.

Urheilu
 
Lee Smith / Reuters
Italian voimakaksikko maalivahti Gianluigi Buffon ja Leonardo Bonucci.
Italian voimakaksikko maalivahti Gianluigi Buffon ja Leonardo Bonucci. Kuva: Lee Smith / Reuters
Kuka?

Viterbon poikia

 Nimi: Leonardo Bonucci.

 Ikä: 29.

 Pelipaikka: Keskuspuolustaja.

 Pituus: 190 cm.

 Seura: Juventus, Italian Seria A.

 Kasvattajaseura: Viterbese, nykyisin Italian Serie D:ssä.

 Synnyinpaikka: Viterbo keskisessä Italiassa, asukasluvultaan (320 000) noin Islannin kokoisessa Viterbon provinssissa.

Pariisi.

Jos Italian ja Juventuksen keskuspuolustajaa Leonardo Bonuccia pitäisi luonnehtia jalkapalloilijana yhdellä sanalla, se sana olisi syöttö.

Bonuccin lähes 50 metrin pystysyöttö Emanuele Giaccherinille EM-kisojen ottelussa Belgiaa vastaan on edelleen yksi kisojen hienoimmista maalisyötöistä.

Syöttö lähti keskiviivan tuntumasta, lensi Belgian linjojen yli ja tippui rangaistusalueelle suoraan Giaccherinin juoksulinjalle.

Kohdalleen osui kaikki, mitä loistavaan syöttöön jalkapalloilussa tai miltei missä tahansa palloilupelissä vaaditaan: syötön vastaanottavan pelaajan liike, liikkeen havainnointi, sekä vastaanottajan liikkeen että syötön ajoitus, syöttäjän tekniikka ja vastaanottajan 1. kosketus palloon.

Pitkät, tarkat syötöt ovat Bonuccin vahvuus. Syöttäminen on taito, joka on avannut hänelle tien maailman huippupelaajien joukkoon.

Pelitilanteissa loistava syöttötekniikka yhdistyy henkilökohtaiseen taktiseen osaamiseen. Bonucci lukee nopeasti pelin muuttuvia tilanteita ja löytää niihin ratkaisuja, jotka vievät joukkueen peliä eteenpäin.

Entisen Juventuksen valmentajan Antonio Conten valmentamassa maajoukkueessa Bonucci on avainasemassa, kun Italia rakentaa peliään, semminkin kun nykymaajoukkueesta puuttuvat keskikentältä sekä Marco Verratti että Claudio Marchisio, maajoukkueuransa päättäneestä Andrea Pirlosta puhumattakaan.

Kun Italia rakentaa peliä kolmen topparin alakerran kautta, Bonucci pelaa linjan keskellä Giorgio Chiellinin ja Andrea Barzaglin välissä. Vaikka vaihtoehtoisia pelinavaamisen tapoja on joukkueella useita, suurin osa peliä selkeästi eteenpäin vievistä avauksista lähtee Bonuccin jaloista.

Syöttötaitonsa lisäksi Bonucci on erittäin hyvä pääpelaaja. Italian ja seurajoukkueensa Juventuksen otteluissa nimenomaan hänelle pyritään usein järjestämään erikoistilanteissa maalintekopaikkoja.

Jos Bonuccia ajoittain jostain arvostellaan, niin se on taklausten ja tietynlaisen brittityylisen kovuuden puute. Useimmiten arvostelu liittyy toisenlaisen, Bonuccista poikkeavan pelityylin ja pelaajatyyppien arvostamiseen, toisinaan ymmärtämättömyyteen.

Jos Bonuccia pitäisi luonnehtia kahdella sanalla, toinen sana olisi rohkeus.

Muutama vuosi sitten Bonucci joutui puolisonsa Martina Maccarin ja muutaman kuukauden ikäisen lapsensa kanssa aseellisen ryöstöyrityksen kohteeksi. Kun ryöstäjä kurottautui ottamaan Bonuccin kelloa, Bonucci löi ryöstäjää nyrkillä ja lähti sen jälkeen jahtaamaan tätä pitkin katua ennen kuin ryöstäjä ehti rikostoverinsa moottoripyörän kyytiin ja pakeni paikalta.

Tapaus kertoo pelottomasta ja peräänantamattomasta asenteesta, joka Bonuccista huokuu myös jalkapallokentällä. Jokainen samalle pääpallolle yrittänyt hyökkääjä tietää sen.

Pelaajana Bonuccin tulevaisuus näyttää valoisalta. Hänestä on uransa aikana maksettu siirtosummina yli 30 miljoonaa euroa, kun tie vei ensin kasvattajaseura Viterbesestä Interin junioreihin ja Interistä Trevison ja Pisan lainasopimusten kautta Bariin ja Juventukseen.

Huhuissa Bonuccia on siirretty valmentaja Conten vanavedessä Chelseaan. Saksassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa ennen EM-kisoja Bonucci torjui väitteet naurahtamalla, ettei ole lähdössä Juventuksesta mihinkään.

”Conten avulla olen kehittynyt pelaajana seuraavalle tasolle. Jos nyt olen yksi parhaista, se on hänen ansiotaan”, Bonucci totesi.

Tuoreempien tietojen mukaan Chelsea olisi valmis maksamaan Bonuccista 40 miljoonaa euroa. Totuus siirrosta selvinnee kisojen jälkeen.

Sen sijaan tänään tiistaina tiedetään jo, jatkuuko Conten, Bonuccin ja Italian unelma EM-kullasta ainakin puolivälieriin asti vai veikö Espanja sittenkin jatkopaikan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!