Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korson Veto muutosten myllerryksessä – Liigassa pelaa nyt Vantaa Ducks

Ismo Tuominen on tuore päävalmentaja. Passariksi tulee Unkarin maajoukkuemies.

Urheilu
 
Vesa Moilanen
Toni Kankaanpää keksi joukkueelle uuden nimen.
Toni Kankaanpää keksi joukkueelle uuden nimen. Kuva: Vesa Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliiga pääsee vauhtiin vasta syksyllä, mutta vantaalainen Korso Veto tekee lujasti töitä jo nyt, jotta menestystä tulisi alkavalla kaudella enemmän kuin viime kaudella.

Perinteikkään seura nimi pysyy, mutta miesten liigajoukkue tottelee alkavalla kaudella nimeä Vantaa Ducks.

Nimenvaihdosta on vauhdittanut joukkueen tunnuksena jo muutaman vuoden ollut ankkahahmo. Vaikutteita on tullut myös siitä, että Vantaan Korso on tullut tunnetuksi Ankkarockista, joka järjestettiin viimeksi 2010.

Tuoreen nimen takana on yleispelaaja Toni Kankaanpää, Korson monivuotinen luottomies.

Jouko Koskinen on Korson Vedon kunniapuheenjohtaja. Miltä liigajoukkueen uusi nimi kuulostaa?

”Veto on Veto, mutta ei nimi miestä pahenna eikä mies nimeä. Olen aina kaikenlaisen uuden takana, jos sillä saadaan jotain hyvää aikaa. Sitä paitsi nuoria ei kannata teilata”, sanoo Koskinen.

Viime kausi oli Korsolle raskas. Petri Sainion valmentama joukkue joutui pitkään tappiosarjaan ja piti paikkansa vasta karsintojen jälkeen.

Kun Sainio ilmoitti, ettei voi työ- ja perheasioiden takia keskittyä valmentamiseen täysipainoisesti, Korsolle tuli eteen uuden valmentajan pestaaminen. Tuore mutta ennestään tunnettu osaaja löytyi, kun Ismo Tuominen tarttui pestiin.

Tuominen saa avukseen Jouko Lindbergin ja Satu Lehdon. Tuominen johtaa ottelut ja huolehtii joukkueen iltaharjoituksista.

Lindberg on vastuussa aamuharjoituksista. Ryhmässä on täyspainoisesti mukana myös Lehto, jolla on kokemusta naisten, miesten ja nuorten valmennustehtävistä.

Tuominen on pääsarjan kokenein suomalaisvalmentaja. Omalla urallaan hän pelasi 147 pääsarjaottelua. Sen jälkeen hän on valmentanut Salon Piivolleyta, Perungan Poikia (Team Lakkapää), Santasportia, Kokkolan Tiikereitä, Hurrikaani Loimaata ja Raision Loimua.

Valmentajauraan on sopinut myös jakso Mauro Berruton apuvalmentajana Suomen maajoukkueessa ja päävalmentajana Al-Hilalin joukkueessa Saudi-Arabiassa.

Valmentajana hän on saavuttanut yhden Suomen mestaruuden, yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia. Suomen cupissa on tullut voitto ja kakkossija.

Vantaa Ducks pääsee valmistautumaan kelvollisista asetelmista uuteen kauteen. Viime kauden runko pysyi koossa.

Tähän mennessä sopimuksen ovat tehneet yleispelaajat Toni Kankaanpää ja Miro Määttänen, hakkurit Antti Vallin ja Karl Külaots, keskitorjuja Lassi Nurminen ja libero Patrik Ovaska.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan vantaalaisjoukkueen kanssa ovat sopimuksen tekemässä unkarilainen keskitorjuja Alpar Szabo ja hänen maanmiehensä, passari Bálint Magyar. Szabo pelasi joukkueessa jo viime kaudella ja voitti torjuntatilaston.

Magyar on 192-senttinen ja 24-vuotias ulottuva Unkarin maajoukkuemies. Szabo ja Magyar ovat yhdessä voittaneet urallaan neljä Unkarin mestaruutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?