Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi brexit harmittaa enemmän, Keith Armstrong?

Valmentaja pettyi Englannin esitykseen Islantia vastaan. Brexit-tulos ei yllättänyt suomalaistunutta englantilaista.

Urheilu
 
Kalle Parkkinen
Keith Armstrong hämmästyi Englannin ”aneemisesta” esityksestä Islantia vastaan.
Keith Armstrong hämmästyi Englannin ”aneemisesta” esityksestä Islantia vastaan. Kuva: Kalle Parkkinen

Viime päivät ovat olleet melkoisen jännittäviä briteille ja etenkin englantilaisille.

Ensin Britannia äänesti EU-eron puolesta, ja sitten Islanti järjesti jalkapallon EM-turnauksessa yllätyksen pudottamalla Englannin jatkosta.

Kumpi brexit harmittaa enemmän, futisasiantuntija Keith Armstrong Newcastlesta?

”Tämä jälkimmäinen harmittaa enemmän näin jalkapalloihmisenä. En odottanut sitä yhtään. Englannin esitys oli aneeminen, eikä siinä ollut yhtään ideaa. En ole koskaan nähnyt yhtä kehnoa maajoukkuetta”, Armstrong lataa.

Roy Hodgsonin ryhmän esityksessä oli paljon hämmästyttäviä piirteitä. Armstrong ihmettelee muun muassa sitä, ettei Hodgson tai kukaan muukaan valmennusryhmästä antanut ohjeita pelaajille kentän laidalta.

”Italian valmentaja Antonio Conte oli teknisen alueen reunalla. Hän huusi ja neuvoi pelaajia koko ajan”, Armstrong vertaa.

Hodgsonin olisi pitänyt ottaa Marcus Rashford kentälle aiemmin. Nuorukainen ehti parissa minuutissa tekemään enemmän kuin moni muu koko ottelun aikana.

”Rashford oli viiden minuutin esityksellä melkein Man of the Match [kentän paras pelaaja]”, Armstrong toteaa puolivakavissaan.

Pelaajien vaisuus oli hyvin silmiinpistävää. Armstrong huomauttaa tilastosta, jonka mukaan islantilaiset juoksivat kamppailussa peräti neljä kilometriä enemmän kuin Englanti.

”Katastrofi”, hän tyrmää yhdellä sanalla pelaajien asenteen.

”Odotin, että he tulisivat toiselle jaksolle samalla tavalla kuin Ranska teki omassa ottelussaan. Pelaajat ilmeisesti luulivat, että kyllä tämä hoituu. Se vaatii kuitenkin töitä.”

Armstrong uskoo tappion hiertävän englantilaisia vielä pitkään. Kontrasti Valioliigan valtavien palkkojen ja surkean maajoukkue-esityksen välillä on niin suuri, että ihmiset ovat aidosti ärsyyntyneitä.

Samaa ärsyyntyneisyyttä Armstrong näkee viime viikon kansanäänestyksessä, jossa Britannia päätti erota EU:sta.

Tulos ei ollut hänelle valtava yllätys, sillä yhteydet saarivaltakuntaan ovat kunnossa.

”Juttelin asiasta englantilaisten perheenjäsenieni ja ystävieni kanssa. Monilla siellä sydän sanoo, että lähdetään pois [EU:sta] ja pää sanoo, että jäädään.”

Hän ei itse hankkinut vaadittavia papereita, vaikka olisi ollut oikeutettu äänestämään.

”Täällä Suomessa voi suhteellisen hyvin perehtyä EU:ta koskeviin uutisiin, Englannissa ei. Siellä on paljon tietämättömyyttä”, Armstrong sanoo.

EU:n uskotaan tuhlaavan satoja miljoonia tehottomaan toimintaansa. Lisäksi tiedot EU-johtajien huippupalkoista suututtavat kansaa.

Yksi selittävä tekijä brexit-tulokselle oli Armstrongin mukaan on muutakin Eurooppaa koskeva pakolaiskriisi.

”Syystä tai toisesta monet näistä ihmisistä haluavat päästä juuri Britteinsaarille, mikä on ihme”, yli 30 vuotta Suomessa pysyvästi asunut Armstrong naurahtaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?