Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kovia väitteitä Venäjän EM-farssin taustalta: Pelaajat ottivat yhteen ennen viimeistä ottelua

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
VINCENT KESSLER - Reuters
Venäjän Pavel Mamajev (oik.) yritti pysäyttää Walesin supertähden Gareth Balen, kun joukkueet kohtasivat EM-kisojen alkulohkon pelissä 20.6.2016.
Venäjän Pavel Mamajev (oik.) yritti pysäyttää Walesin supertähden Gareth Balen, kun joukkueet kohtasivat EM-kisojen alkulohkon pelissä 20.6.2016. Kuva: VINCENT KESSLER - Reuters

Venäjän EM-kisoista ei jäänyt jälkipolville paljoa kerrottavaa. Maajoukkue jäi surkealla esityksellä alkulohkonsa viimeiseksi, mikä oli kova kolaus vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaalle.

Nyt pelillisen alakulon lisäksi joukkueen taustalta on paljastunut muitakin ongelmia. Venäläismedian mukaan maajoukkueen keskikenttäpelaajat Pavel Mamajev ja Roman Shirokov ottivat yhteen ennen alkulohkon viimeistä ottelua Walesia vastaan.

Venäjä hävisi ottelun 0–3. Pelin aikana moni venäläisfani ihmetteli, miksi Mamajevilla oli silmäkulmassa punertava haava.

Life.ru-sivuston haastatteleman lähteen mukaan pelaajien välit alkoivat kiristyä 15. kesäkuuta pelatun Venäjä–Slovakia-pelin jälkeen. Slovakia voitti ottelun 2–1, ja pelin jälkeen Mamajev kritisoi kovaan ääneen joukkueen päävalmentajan Leonid Slutskin toimintaa.

Slutski päästi Mamajevin kentälle ottelussa Slovakiaa vastaan tauon jälkeen. Valmentaja käski pelaajaa rauhoittumaan ja pyytämään joukkuekavereiltaan anteeksi.

Lähteen mukaan Mamajev jatkoi aggressiivista käytöstään ja valmentajan haukkumista kovin sanoin myös seuraavan päivän harjoituksissa.

”Siinä vaiheessa Shirokovin hermot eivät pitäneet. Hän tuli ja löi Pavelia kovaa kasvoihin. (Shirokovin edustaman moskovalaisseuran) TsSKA:n pelaajat ympäröivät Mamajevin välittömästi ja antoivat ymmärtää, että jos hän jatkaa toimintaansa, lisää on luvassa”, Lifen jututtama lähde kertoi.

Välikohtauksesta huolimatta Venäjän päävalmentaja Slutski otti Mamajevin avauskokoonpanoon ottelussa Walesia vastaan, jotta tämä voisi näyttää kykynsä. Heti nöyryyttävän 0–3 tappion jälkeen Mamajev jätti maajoukkueen ja suuntasi lomailemaan Nizzaan.

R-Sportin haastattelema Shirokov kielsi tapahtuneen jyrkästi.

”Se on maamme urheilutoimittajien kehittämä valhe. Pavel Konstantinovitsh on hyvä ystäväni.”

Sen sijaan Mamajevin seurajoukkuekaveri Krasnodarista, Islannin puolustaja Ragnar Sigurdsson sanoi, ettei olisi yllättynyt, vaikka Venäjän maajoukkuepelaajat olisivat ajautuneet konfliktiin.

”Konflikti maajoukkueessa? En olisi yllättynyt, Venäjällä kaikki ovat hulluja. Krasnodarissa häntä rakastetaan”, islantilainen ilmoitti.

Lähteet: Life.ru, Lenta.ru, R-Sport

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!