Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveiset Islannista HS:n lukijoille: ”Olemme tulleet hulluiksi kaikki!”

Islannin lääketeollisuusliiton johtaja Jakob Falur kertoo Reykjavikista, miltä tuntuu ja näyttää kun jalkapallokuume iskee koko kansaan: ”Elämä on kaunista!”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Islanti sekosi voitosta – tältä näytti Reykjavíkin keskustassa
Islanti sekosi voitosta – tältä näytti Reykjavíkin keskustassa
Islantilaiset riemuitsivat voittoaan Englannin joukkueesta jalkapallon em-kisoissa. Islannin pääkaupungin Reykjavíkin keskusta oli tupaten täynnä hurraavia ihmisiä. Kuva: Reuters.

Islanti on jalkapallomanian vallassa! Sanat eivät riitä kuvailemaan tunteita. Koko kansa on tullut hulluksi. Emme voi uskoa tätä todeksi, mutta silti samaan aikaan voimme.

Olemme seuranneet jalkapallojoukkuettamme jo pitkän aikaa, ja nämä kaverit on tehty jostain todella erityisestä. He ovat uskoneet itseensä alusta asti. Se inspiroi kaikkia. Heidän voitontahtonsa on käsittämätön, samoin kuin meidän kaikkien. Me uskomme tähän joukkueeseen.

Ne meistä, jotka eivät ole lähteneet Ranskaan, ovat liimautuneet televisioiden ääreen, kun joukkueemme pelaa. Me kokoonnumme koteihin, baareihin, ravintoloihin ja Reykjavikin keskustaan, jonka uusi keskus on 26 neliömetrin screeni.

Maanantain suuren Englanti-voiton jälkeen ilonpurkaus ravisteli koko kaupungin keskustan ylösalaisin. Ilotulitukset ja juhlat jatkuivat aamutunneille asti.

Ja ilmapiiri! Voi pojat!

Kaikki puhuvat jalkapallosta. Kaikki saavat onnitteluviestejä ympäri maailman. Pelkästään minä ja vaimoni saimme eilen illalla onnentoivotuksia kaikista Pohjoismaista, Englannista (kyllä!), Etelä-Afrikasta, Yhdysvalloista, Ranskasta ja Japanista!

Kun ilmaannuin työpaikalleni tänään, työtoverini, tylsät keski-ikäiset miehet, jotka yleensä pukeutuvat mustiin pukuihin, saapuivat toimistolle sonnustautuneina Islannin joukkueen t-paitoihin ja puhuivat ainoastaan jalkapallosta. Työt saivat odottaa.

Kaikkea hyvää Reykjavikista!

Elämä on kaunista!

Jakob Falur

Suomennos: Erkki Kylmänen HS

Brittifanit musertuivat häviöstä - "Surullinen aika olla englantilainen"
Brittifanit musertuivat häviöstä - "Surullinen aika olla englantilainen"
EM-kisojen pelipaikalle Nizzaan kokoontuneet englantilaiset jalkapallofanit luulivat ensin, että voitto Islannista irtoaisi helpolla. Sitten juhlat peruttiin, kun Islanti päihitti Englannin. Video näyttää fanien surun. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?