Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Roy Hodgson pyysi anteeksi: ”En tiedä, mitä täällä teen”

Urheilu
 
Lee Smith / Reuters
Roy Hodgson pyysi anteeksi.
Roy Hodgson pyysi anteeksi. Kuva: Lee Smith / Reuters

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja Roy Hodgson, 68, on kokenut urallaan mukavampia hetkiä kuin Englannin tiistaisen lehdistötilaisuuden joukkueen tukikohdassa Chantillyssä.

Hodgsonin EM-kisoissa valmentama Englanti koki maanantai-iltana shokkitappion Islannille, joutui pakkaamaan tavaransa ja lähtemään häntä koipiensa välissä kotiin Ranskasta.

Hodgson erosi tehtävästään heti Islanti-pelin jälkeen, mutta Englannin jalkapalloliitto FA vei hänet vielä maan teräväkynäisen lehdistön eteen selittämään EM-katastrofin syitä.

”En tiedä, mitä täällä teen. Luulin, että maanantai-iltana lukemani lausunto oli riittävä”, Hodgson sanoi lehdistötilaisuuden aluksi.

Brittimedian mielestä Hodgsonin hämmennys kuvasti konkariluotsin koko nelivuotista valmennusjaksoa Englannin A-maajoukkueessa.

Hodgsonin alaisuudessa Englanti pärjäsi hyvin sekä MM- että EM-karsinnoissa. Ranskaan joukkue selvisi voittamalla kaikki kymmenen karsintaotteluaan, mutta arvokisamenestys jäi englantilaisilta jälleen kerran haaveeksi.

Englanti ei ole voittanut mitään sitten vuoden 1966 MM-kullan. 50 vuoden menestymättömyys satuttaa jalkapallon emämaata.

”Putoaminen näistä kisoista satuttaa ihmisiä. Jonkun kai pitää nousta seisomaan ja ottaa vastaan ilmassa lentävät kivet ja nuolet”, Hodgson sanoi.

Hodgsonilta kysyttiin, miltä hänestä nyt tuntuu.

”Ymmärrätte varmaan, että olen nyt hyvin herkkänä. Viime yö ei ollut helppo kenellekään. Halusimme selvitä jatkoon ja menestyä tässä turnauksessa”, Hodgson vastasi.

”En osannut odottaa tappiota. Mikään alkulohko-otteluissa ei viitannut siihen, että pelaisimme näin huonosti, Hodgson jatkoi.”

Hodgsonilta kysyttiin myös, pyytääkö hän anteeksi Englannin kannattajilta.

”Tunnemme suurta sympatiaa meitä hienosti tukeneita faneja kohtaan. Olemme pahoillamme siitä, että emme saaneet aikaan sellaisia tuloksia, joita he meiltä toivoivat.”

Englannin jalkapalloliitto aloittaa nyt uuden päävalmentajan metsästyksen. Maa pelaa MM-karsintojen avausottelun Slovakiaa vastaan syyskuun 4. päivänä.

FA:n toimitusjohtajan Martin Glennin mukaan tehtävään halutaan valita paras mahdollinen henkilö, oli hän sitten englantilainen tai ulkomaalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!