Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympialaisten mitalirohmu Michael Phelps uimassa Rioon

Urheilu
 
HS–AFP
Erich Schlegel / USA Today Sports
Michael Phelps perhosteli 200 metrillä ajan 1.55,17.
Michael Phelps perhosteli 200 metrillä ajan 1.55,17. Kuva: Erich Schlegel / USA Today Sports

Olympialaisten kaikkien aikojen mitalirohmu Michael Phelps on kovaa vauhtia hankkimassa mahdollisuuden kasvattaa voittosaldoaan Rion altaassa.

Torstaina 31 vuotta täyttävä Phelps voitti Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa Omahassa 200 metrin perhosuinnissa oman välieränsä selvästi. Finaali uidaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Phelpsin palkintokaapista löytyy 22 olympiamitalia, joista kultaisia on peräti 18. Hurjinta vauhtia hän piti Pekingissä vuonna 2008, jolloin hän voitti kahdeksan kultaa ja vei maanmiehensä Mark Spitzin tuolloin 36 vuotta vanhan ennätyksen.

sai vielä neljä kultaa ja kaksi hopeaa. Hän ilmoitti tuolloin, että vuoden 2012 kisat jäävät hänen viimeisiksi olympialaisikseen. Phelps keskittyi omaa nimeään kantavan säätiönsä toimintaan, mutta pyörsi lopettamispäätöksensä vuonna 2014.

Phelpsistä tuli isä toukokuussa. Boomer -vauva oli mukana Omahassa.

”Boomer oli täällä. Toivottavasti hän oli valveilla kisani aikana”, Phelps vitsaili.

”Uintini oli ihan kelvollista. Olisin halunnut uida ehkä vielä vähän nopeammin, mutta pääsen huomenna keskiradalla. Siihen ei ole tänä vuonna ollut oikein mahdollisuuksia”, Phelps sanoi.

Phelps pani tyytyväisenä merkille, että nuoret uimarit tekivät vahvaa esilletuloa olympiakarsinnoissa.

USA:n uinnin uutta kaartia edustavat Townley Haas, Olivia Smoliga, Lilly King ja Ryan Murphy uivat Riossa ja jättivät rannalle useita viime vuosien menestysuimareita.

Esimerkiksi olympiavoittajat Jessica Hardy, Missy Franklin, Matt Grevers, Natalie Coughlin ja Ryan Locthe jäivät nuorten taakse, eivätkä näin ollen välttämättä pääse Rioon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!