Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK otti äkkilähdön Liettuan Klaipėdaan

Urheilu
 
Timo Aalto
Veikkausliigaa johtava HJK juhli kaksi viikkoa sitten voittoa SJK:sta.
Veikkausliigaa johtava HJK juhli kaksi viikkoa sitten voittoa SJK:sta. Kuva: Timo Aalto

HJK nappasi keskiviikkona tilauskoneen alleen ja lensi kesäiseen Liettuaan. Päinvastoin kuin monella muulla äkkilähdön ottajalla kyseessä ei ollut mikään lomalento.

HJK kohtaa torstai-iltana Klaipėdassa paikallisen Atlantasin Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

Ottelupari arvottiin viime viikolla, joten HJK:lla oli vain kymmenisen päivää selvittää, minkälainen joukkue vastaan asettuu.

”Olemme käyneet paikan päällä katsomassa heidän otteluaan ja saaneet videomateriaalia. Sarjat ovat Liettuassakin käynnissä, joten skouttaaminen oli helppoa”, kertoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Hänellä on hyvä käsitys Atlantasin pelitavasta, jonka vahvuus on painopisteen nopea kääntäminen.

”Aika fyysinen joukkue, joka pelaa suoraviivaisesti neljälle ylimmälle pelaajalle. Näillä pelaajilla on taitoa ja laukaisuvoimaa, he vaikuttivat vaarallisilta”, Lehkosuo sanoi.

Mainittu nelikko koostui liettualaisesta Rokas Gedminasista, guinealaisesta Abdoul-Karim Syllasta sekä kahdesta venäläispelaajasta.

Etenkin Liettuan nuorisomaajoukkueissakin pelannut Gedminas kiinnitti Lehkosuon huomion.

Hän uskoo, että HJK pystyy kuitenkin pitämään Atlantasin hyökkääjät kurissa, varsinkin jos kenttä on tarpeeksi hyväkuntoinen. Se hyödyttäisi vieraita, jotka pyrkivät pitämään palloa ja hyökkäämään kontrolloidusti.

”Meidän joukkueemme on kokonaisuudessaan parempi pallonhallintajoukkue”, Lehkosuo totesi.

Hän huomauttaa taktiikan kuitenkin riippuvan eniten siitä, prässääkö Atlantas korkealta.

”Pääasia on, että saadaan hyvä tulos. Tasapelikin voisi olla sellainen, koska uskomme pystyvämme voittamaan kotona. Tietenkin vierasmaali olisi hyvä saada”, Lehkosuo mietti.

Lehkosuon mainitsema kotiottelu pelataan jo viikon päästä Helsingissä. Mikäli HJK etenee jatkoon, on seuraavalla viikolla taas edessä reissu.

Se suuntautuisi varmuudella etelämmäksi. Toisen karsintakierroksen vastustaja on joko bulgarialainen Beroe Stara Zagora tai bosniahertsegovinalainen FK Radnik Bijeljina.

Euroopassa reissasi keskiviikkona myös kaksi muuta äkkilähdön saanutta suomalaisjoukkuetta.

RoPS pelaa karsinta-avauksensa Irlannissa dublinilaista Shamrockia vastaan myöhään torstai-iltana.

Rovaniemeläisetkin matkaavat heinäkuussa etelään, jos Shamrock kaatuu. Toisen kierroksen vastustajaksi on nimittäin arvottu voittaja andorralaisen ja kroatialaisen joukkueen kohtaamisesta.

Eurooppa-liigaan hamuaa myös IFK Mariehamn. Se kohtaa Skienin kaupungissa Norjassa Odds BK:n. Otteluparin voittaja kohtaa toisella karsintakierroksella kreikkalaisen PAS Gianninan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!