Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Federer pudotti Wimbledonin sensaatiopelaaja Willisin – britti voitti juniorivuosinaan Henri Kontisen

Urheilu
 
TONY O'BRIEN
Marcus Willis Wimbledonin tennisturnauksessa 29. kesäkuuta.
Marcus Willis Wimbledonin tennisturnauksessa 29. kesäkuuta. Kuva: TONY O'BRIEN

Wimbledonin keskuskentällä pelattiin keskiviikkona ottelu, joka oli tunnelmaltaan hyvin poikkeuksellinen. Kahden karsintaturnauksen kautta pääsarjaan päässyt Marcus Willis järjesti kannattajineen melkoisen sirkustunnelman.

Kolmanneksi sijoitettu Roger Federer sentään voitti 6–0, 6–3, 6–4, mutta maailmanlistalla sijalla 772 oleva Willis pelasi ajoittain hyvää tennistä.

”Nautin tästä mahdollisuudesta pelata Rogeria vastaan keskuskentällä. Olen pettynyt tappiosta, mutta olen myös ylpeä menneestä kahdesta viikosta”, Willis sanoi.

Willis selvisi ensin brittien omasta sisäisestä karsintaturnauksesta Wimbledonin varsinaiseen karsintaan. Siellä hän voitti vaaditut kolme ottelua ja aiheutti melkoisen yllätyksen, kun voitti pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Ricardas Berankisin (ATP-54).

”Minun täytyy käyttää tätä ponnahduslautana uralleni, haluan tällaisia kokemuksia lisää”, 25-vuotias Willis sanoi.

Hän on kärsinyt heikosta harjoittelumotivaatiosta ja viime vuosina loukkaantumisista. Maailman juniorirankingissa hän oli parhaimmillaan sijalla 15.

Willis on Henri Kontisen ikätoveri ja päihitti suomalaisen 2008 Ranskan avointen juniorisarjan ensimmäisellä kierroksella.

Federerin peli kulki riittävän hyvin, jotta hän voitti turnauksen yllättäjän.

”Asennoiduin tähän otteluun kuin jos olisin kohdannut pelaajan top50:stä. Sillä tasolla hän pelasi edellisessä ottelussaan. Marcus toi tähän otteluun todella uskomattoman energian”, Federer sanoi.

Menestyksensä ansiosta Willis nousee maailmanlistalla runsaat 350 sijaa. Kausiansiot nousevat parista sadasta eurosta noin 60 000:een.

Williksen sympaattinen kannattajaryhmä ”WillBomb Barmy Army” esitti BBC:lle ennen ottelua, miten Marcus ”WillBomb” Willisiä piti kannattaa. Kannustuslauluja oli kolme.

Toinen niistä mukaili jalkapallon EM-kisoissa maailman maineeseen noussutta ”Will Grigg’s On Fire” -hoilausta. Sillä tsempattiin Pohjois-Irlannin Will Griggiä, joka ei pelannut turnauksessa minuuttiakaan.

TONY O'BRIEN
Marcus Williksen kannattajaryhmä Wimbledonissa 29. kesäkuuta
Marcus Williksen kannattajaryhmä Wimbledonissa 29. kesäkuuta
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!