Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leijonat valmistautuivat syksyn World Cupiin saunomalla Helsingissä

Teuvo Teräväisen ja Olli Määtän samansuuntainen urheilijatie lähti viime kaudella eri poluille.

Urheilu
 
Markus Jokela / HS
Teuvo Teräinen (kesk.) vaihtoi World Cup -joukkueen kokoontumisessa kuulumisia Leo Komarovin (selin) ja Aleksander Barkovin kanssa.
Teuvo Teräinen (kesk.) vaihtoi World Cup -joukkueen kokoontumisessa kuulumisia Leo Komarovin (selin) ja Aleksander Barkovin kanssa. Kuva: Markus Jokela / HS
Fakta

Mukana seitsemän Stanley Cupinsuomalaisvoittajaa

 Kaksitoista suomalaispelaajaa on voittanut Stanley Cupin. World Cup joukkueessa heistä neljä on mukana pelaajana ja kolme kuuluu joukkueenjohtoon:

 Jere Lehtinen 1999 Dallas Stars: joukkueen GM

 Teemu Selänne 2007 Anaheim Ducks: joukkueenjohdon neuvonantaja

 Valtteri Filppula 2008 Detroit Red Wings: hyökkääjä

 Tuukka Rask 2011 Boston Bruins: maalivahti

 Teuvo Teräväinen 2015 Chicago Blackhawks: hyökkääjä

 Kimmo Timonen 2015 Chicago Blackhawks: valmennuksen neuvonantaja

Olli Määttä 2016 Pittsburgh Penguins: puolustaja

Syksyn World Cupiin valmistautuva jääkiekkomaajoukkue kokoontui keskiviikkona Helsingissä.

Yhteishenkeä hiottiin palaverisalissa ja saunan lauteille.

Leijonien 23 pelaajan ryhmässä on monenlaista tarinaa. Yksi niistä on hyökkääjä Teuvo Teräväisen ja puolustaja Olli Määtän samantyyppinen pelaajapolku, joka haarautui alkukesästä.

Teräväinen ja Määttä ovat 21-vuotiaita. He olivat NHL:n ykköskierroksen varauksia 2012. Teräväinen juhli Stanley Cupin voittoa Chicago Blackhawksissa 2015 ja Määttä Pittsburgh Penguinsissa 2016.

Teräväisen ura sai uuden alun pari viikkoa sitten samaan aikaan, kun Määttä nosteli riemuissaan mestaruuspokaalia. Chicago kauppasi Teräväisen Carolina Hurricanesille.

”Kauppa oli kova yllätys, ja olen sen jo sulatellut”, sanoo Teräväinen, jonka muuttomatka reilut 1 000 kilometriä kaakkoon oli sujuva.

”Sain mukaan lähteneen irtaimistoni pakattua kerralla omaan autooni.”

Teräväisen taakse jää tuulinen ja joskus armottoman kylmä ”Windy City” eli Chicago. Nyt odottaa suosiollisten golf-kelien ”Oak City – Tammien kaupunki” eli Raleigh.

Teräväinen uskoo, että kotiutuminen on helppoa. Carolinassa on Teräväisen Chicagon vuosien tuttu kämppäkaveri, ruotsalaishyökkääjä Joakim Nordström.

Carolinan kokoonpanoon ovat tyrkyllä kesäkuun alussa kolmivuotisen sopimuksen tehneet Sebastian Aho ja Aleksi Saarela. He ovat tuoreita nuorten maailmanmestareita, joista Aho kuuluu World Cup -joukkueeseen.

”Nyt ei tarvitse aina puhua englantia. Uskon, että muut suomalaiset helpottavat oloani, ja pystyn auttamaan myös heitä sopeutumaan. Voisimme pelata samassa ketjussa.”

Chicago käytti Teräväistä päättyneellä kaudella hyökkäyksen yleispelaajana.

Hän ottaa muuton haasteena, harjoittelee kovaa, toivoo isoa roolia ja mehukasta jatkosopimusta.

Teräväisen ikätoveri Olli Määttä on Pittsburghissa tärkeä pelaaja, jolla ei ole enää taloudellisia huolia.

Hän teki viime syksynä kuusivuotisen ja 24 miljoonan dollarin sopimuksen.

”Se oli hieno asia ja toi tosi paljon turvallisuuden tunnetta. Halusin itse jatkaa, ja seura halusi minun jatkavan”, sanoo Määttä.

Sopimuksen päätyttyä voisit heittäytyä eläkkeelle?

”En tiedä mihin lähtisin, minulla ei mitään jääkiekon ohessa”, sanoo Määttä, jonka kesän kohokohtiin kuuluu Stanley Cupin esittely kotikulmilla Jyväskylässä.

Määttä on ensimmäinen JYP-taustainen pelaaja, joka on voittanut Stanley Cupin. Pokaali ei tule kuitenkaan ensimmäistä kertaa kaupunkiin.

Pelaajakoordinaattori Jukka Holtari käytti pokaalia kesällä 2011 pari tuntia Jyväskylässä. Hän oli mestaruuden vieneen Boston Bruinsin palkkalistoilla Euroopan kykyjenetsijänä.

Jere Lehtinen on ensimmäinen suomalainen Stanley Cup -voittaja, joka toi pokaalin vierailulle.

Nykyinen Leijonien manageri pelasi Dallas Starsin mestareissa 1999.

”Sain pitää pokaalia kaksi iltaa. Se kävi kotonani ja kaveripiirissä sekä Jorvin sairaalan lastenosastolla ja ui vanhempien mökillä Suomenlahdessa”, muistelee Lehtinen.

World Cup -ryhmä ottaa kesäloman rennosti. Lähes kaikki pelaavat golfia ja sentteri Aleksander Barkov puolustaa tossulätkän SM-titteliä.

Lauantaina perinteiseen Bermuda-tennikseen Kalastajatorpalle ovat ilmoittautuneet Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund, Sami Lepistö, Valtteri Filppula, Jere Lehtinen ja Teemu Selänne.

Leo Komarovin saman päivän hääjuhla saattaa karsia listaa.

Keskiviikkona World Cup -joukkueen kokoontumisesta puuttuivat Pohjois-Amerikassa olevat maalivahti Tuukka Rask ja hyökkääjät Valtteri Filppula sekä Patrik Laine.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!